Je bent dol op elkaar en geniet met volle teugen van wat jullie elkaar te bieden hebben. Maar buiten het feit dat je elkaar letterlijk van top tot teen kent en vaak zat de lakens met elkaar deelt, is er toch een deel van jezelf dat zich alleen bezig houdt met ja, jezelf.

Schermafbeelding 2018-12-14 om 15.35.48

Van alle seks-onderwerpen waarop in onze maatschappij een taboe ligt, is masturbatie misschien wel een van de grootste ‘verboden terreinen’. En dat is jammer, want er is niks mis met masturberen – ook niet als je een relatie hebt. Sterker nog, jullie gezamenlijke seksleven kan er juist van profiteren als beide partners regelmatig masturberen.

Je eigen lichaam kennen

Ten eerste helpt masturberen je om je eigen lichaam beter te leren kennen. Dat levert je nuttige kennis op voor als je vrijt met je partner: je kunt dan veel beter aangeven wat je fijn vindt. En reken maar dat je partner dat op prijs stelt: het is veel fijner als je een beetje hulp krijgt bij hoe je de ander nog lekkerder kunt beminnen dan wanneer je dat helemaal zelf moet uitzoeken.

Meer zin in seks

Je moet het zo zien, door te masturberen verwen je jezelf waardoor je meer zin krijgt in seks. Hoe dan? Door dat je zo intens geniet, weet je hoe lekker klaarkomen kan zijn en wil je dat maar al te graag delen met je bedpartner. Ja het is een prima opwarmertje voor als je een avondje met je boykie gepland hebt staan.

Je partner vindt het geweldig

Althans, dat is wat ze zeggen en doen! Als mannen horen dat vrouwen masturberen vinden ze dit ook alleen maar opwindend. De gedachte dat je jezelf aanraakt is voor veel mannen een welbekende dagdroom. Dus, no shame, want het is alleen maar goed! Én klaarkomen is natuurlijk sowieso goed voor je, want er gebeurd heel veel binnen in je koppie als je even aan jezelf friemelt.

Dus ladies, geniet lekker van jezelf en blijf er vooral mee doorgaan!

Lees ook: je brein draait op volle toeren als je een orgasme hebt