Het nieuwe jaar is begonnen dus is het weer tijd om lekkere nieuwe drankjes te ontdekken. Hoewel je in de winter misschien minder snel denkt aan een cocktail, wil je deze niet missen, want de Matcha Martini is het drankje van 2023!

matcha martini januari 2023 cocktail heerlijk drankje
Bron: Pinterest

Matcha Martini

Iedereen kent natuurlijk de Pornstar Martini en hier zijn natuurlijk veel verschillende varianten op. Zo kennen we de Espresso Martini en de Strawberry Martini, maar heb je wel is gehoord van de gloednieuwe Matcha Martini? Buitenom dat dit drankje er fantastisch uit ziet, schijnt die ook nog heerlijk te smaken. Matcha is misschien niet het meest voor de hand liggende cocktailingrediënt, maar het is een goede manier om je zaterdagavond nog gezelliger te maken.

Matcha is een fijngemalen poeder van speciaal gekweekte en verwerkte groene thee, omdat het in de schaduw wordt gekweekt heeft het poeder zijn levendige groene kleur. De energie stimulerende effecten van Matcha zijn veel zachter dan die van koffie, dit betekent dat je later op de avond geen last krijgt van een cafeïne-inzinking. Je kunt dus de hele nacht feesten!

Benodigdheden

Als je deze overheerlijke winter cocktail zelf wil maken dan moet je wel wat ingrediënten in huis hebben. Dit is wat je allemaal nodig hebt voor één cocktail.

  • 1 theelepel Matcha poeder
  • 25 ml kokend water
  • 50 ml witte chocolade likeur
  • 25 ml vodka
  • 1 theelepel vanille siroop
  • ijsklontjes

Om deze cocktail te maken heb je een cocktailshaker nodig. Houd wat matcha poeder over, dit is namelijk leuk voor de garnering.

Zo maak je ‘m

Het is eigenlijk super makkelijk om deze cocktail te maken. Je begint met het mixen van de Matcha poeder met het kokend hete water. Hierna moet je alleen nog alle ingrediënten in de cocktailshaker doen, vervolgens ga je dit goed schudden en als laatste zeef je het in een martini-glas om te serveren. Aan het eind is het leuk om nog wat Matcha poeder bovenop de cocktail te doen, dit ziet er net wat vrolijker uit. Super simpel dus!

@liv.yah matcha martini will keep you on your feet all night long 🍵🍸 #martini #matcha #matchamartini #matchalatte #espressomartini #cocktail #cocktails #cocktails30sec #cocktailrezept #cocktailrecipie #wintercocktails #winterdrinks ♬ Players – DJ Smallz 732 – Jersey Club Remix – Coi Leray