Kijk je regelmatig op Pinterest, dan heb je influencer en it-girl Matilda Djerf niet kunnen missen. De Zweedse blondine staat bekend om haar oversized kleding, clean girl aesthetic en mooie lokken. Maar hoe veel verdient zijn met haar eigen business? Dit verklapt zij in een interview met Sequel.

vermogen winst geld Matilda Djerf Avenue business kleding
Bron: @matildadjerf

Matilda Djerf

Matilda Djerf is dé iconische Gen Z influencer van anno 2023. Met meer dan 1,5 miljoen volgers op TikTok en 3 miljoen op Instagram kun jij je voorstellen dat ze onverslaanbaar is in de influencer game. Het is haast onmogelijk om je Instagram of Pinterest te openen zonder Matilda minstens één keer tegen te komen. De Zweedse blondine domineert elk socialmediaplatform met haar geweldige looks en neutrale outfits. Iedereen is gek op de Scandinavische stijl en er is geen ontkomen aan in het straatbeeld. Oversized blazers, ultrakorte jurkjes en haar prachtige lokken zijn van groot belang in haar signature looks.

Enne, zoals je zelf al had kunnen bedenken, daar heeft de 26-jarige alleen maar baat bij. Ze krijgt hier namelijk niet alleen maar naamsbekendheid van, maar ook klanten. Matilda heeft namelijk haar eigen kledingmerk, Djerf Avenue. In bijna alle foto’s waarin zij te zien is, heeft zij wel wat aan van haar eigen merk. Enne, zoals eerder gezegd: wat Matilda heeft, wil de rest ook. Lekker cashen dus, die Zweede blondine!

Dit verdient ze met Djerf Avenue

In een interview met Sequel, deed Matilda een boekje open over hoeveel zij met Djerf Avenue verdient. Voor wie eerder al op de site heeft gekeken, weet als geen ander dat Djerf Avenue reteduur is. Maar vergis je niet, want mensen willen Matilda’s kleding. En dat blijkt ook aan de cijfers die Matilda tijdens het interview verklapt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DJERF AVENUE (@djerfavenue)

Zonder een ondernemingsplan, besloten Matilda en haar partner Rasmus in 2019 Djerf Avenue op te zetten. Gelukkig was er genoeg animo en vertelt de blondine nu dat ze destijds een winst hadden van 1,8 miljoen euro. Vorig jaar – drie jaar later – had het bedrijf alweer een winst van 7,3 miljoen euro. Dat is vrij snel omhoog gekropen, maar wat er is gebeurd tussen 2022 én 2023, zal je een stuk schokkender vinden.

Op 1 januari 2023 had Djerf Avenue namelijk een winst van 21 miljoen euro. Dat is meer dan het dubbele in één jaar, maar dat is nog niet alles. Het interview werd namelijk in mei 2023 gehouden. Je zou denken dat de winst die ze tussen begin 2023 en vijf maanden later, niet gigantisch veel zou zijn. Maar je vergist je. Matilda verklapt namelijk dat ze op het dubbele zijn gekomen. Afgelopen mei, stond de winst van Djerf Avenue op zeker 40 miljoen euro. Dat zal dan nu in de tussentijd ook weer een stuk meer zijn… kaching!