Richting het einde van het jaar 2023 konden we weer voor eventjes genieten van de vegetarische variant van de populaire Nederlandse McDonalds burger: de McKroket. Maarre, hoe vega was deze burger eigenlijk en kunnen we daar wel op vertrouwen bij de bekende fastfoodketen? Een McDonalds-medewerker deed op de radio een bizarre onthulling over de vega McKroketten. Wij zijn in shock!

vega McKroketten
Bron: McDonalds

Vegetarisch assortiment

De afgelopen jaren is ook McDonalds steeds meer aan het experimenteren als het gaat om een vegetarisch assortiment. De keuzes voor vegetariërs worden steeds uitgebreider en er zijn steeds meer standaard-producten die altijd bestelbaar zijn. Zo kun je nu al standaard kiezen voor de McPlant of de Veggie McChicken. Daarnaast breiden ze zo nu en dan het assortiment uit met een tijdelijke veggie optie. Goed bezig, toch?

Vega McKroketten

Het is inderdaad superfijn dat ook McDonalds bezig is met deze verandering, maar dan moet het natuurlijk wel serieus genomen worden. Uit een radiofragment van 3FM blijkt dat lang niet alle filialen van de fastfoodketen het serieus nemen. In november kwam McDonalds met ontzettend goed nieuws. De McKroket moest (tijdelijk) plaatsmaken voor de veggie variant. Het zorgde even voor ophef, maar toch waren ook heel veel mensen hier juist heel blij mee.

Nu blijkt dat niet alle McDonalds-medewerkers hier even serieus mee omgaan. Op de radio vertelt een McDonalds-medewerker namelijk dat haar collega’s een wel heel bizarre actie uitvoerden. Toen de veggie variant op het menu kwam, bleven ze namelijk nog zitten met restant van de vleesvariant. In plaats van netjes opbergen, besloten de medewerkers deze gewoon door de veggies heen te gooien. Dat betekent dat mensen die bewust een veggie burger bestelde bij dit (onbekende) filiaal, dus helemaal geen vegetarische burger geserveerd kregen. Enne, de manager heeft het gezien en vond het blijkbaar goed. Shocking.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Vinesdutch (@vinesdutch.pr)

Shocking

Niet alleen wij vallen om van verbazing toen we dit hoorden. Ook in de comments wordt duidelijk dat veel mensen dit niet vinden kunnen. Je bestelt immers veggie met een reden dus dat moet serieus genomen worden. Daarnaast moeten de voedingswaarden en ingrediënten te allen tijde kloppen, zodat je weet of je iets kunt bestellen of niet. “Dit is letterlijk genoeg reden legaal gezien om die specifieke MacDonalds te sluiten. En het zal niet al te moeilijk zijn om het te achterhalen. Het is uiterst illegaal om dingen te verkopen als iets anders dan ze zijn, zeker met voedingswaren”, deelt iemand in de comments. Wij zijn benieuwd of dit verhaal nog een staartje krijgt…