Heb jij ook zin in een gezonde vette hap? Dat kan dan vanaf nu met de meatza. Ja je leest het goed: pizza, met een bodem die gemaakt is van vlees. Deze pizza is echt een aanrader en een leuk alternatief voor de bloemkoolpizza. De meatza kost veel minder bereidingstijd en is hartstikke lekker en gezond! De pizza is laag in koolhydraten en verzadigde vetten en tegelijkertijd eiwitrijk. Bovendien zit het boordevol met groenten, dus je dagelijkse dosis vitamientjes krijg je ook nog eens binnen! Je kan de pizza eten als lunch of als diner met een salade. Toppings zijn natuurlijk naar keuze, maar wij hebben onze favoriete jullie op een rijtje gezet.

Ingrediënten:

  • 125 gram mager rundergehakt
  • 1 ui, in ringen gesneden
  • 50 g courgette
  • 100 g champignons
  • 50 g prei
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 2 tenen knoflook
  • handjevol spinazie
  • zout, peper
  • Italiaanse kruiden 

meatza-femfem

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 220 graden. Pak vervolgens een ovenschaal en leg hier een velletje bakpapier in.
  • Kneed het gehakt en maak het aan alsof je gehaktballen maakt. Druk het gehakt plat in de ovenschaal. Zet dit in de oven en bak in ongeveer 15 minuten gaar.
  • Snijd vervolgens de ui in ringen. Was hierna de courgette en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de champignons in schijfjes en de prei in kleine stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de prei, courgette en champignons toe en bak deze in 10 minuten.
  • Doe nu de tomatenblokjes, knoflookteentjes en zout in een mengbeker voor een staafmixer. Meng dit goed tot er een min of meer gladde saus ontstaat. Schenk dit op de pizzabodem en voeg de roergebakken groenten toe. Leg er vervolgens wat spinazie overheen. Breng op smaak met wat peper, zout en Italiaanse kruiden.
  • Zet de meatza onder grill voor ongeveer 10 minuten. Enjoy!

Deze eenvoudige en gezonde lasagne is tongstrelend lekker.