Mechelen is een up-and-coming stad van België, verstopt tussen de drie bekende Belgische steden Antwerpen, Brussel en Gent. Een combinatie van historie en trendy/hippe hotspots maakt deze stad zo tof. Mechelen ligt heel centraal. In zo’n 20min. met de trein vanaf hier sta je in Antwerpen of Brussel. En binnen twee uur ben je er vanaf Amsterdam Centraal. Wij bezochten deze leuke stad om de tofste spots voor jullie op een rijtje te kunnen zetten.

16467241_1205633619514848_477379585_n

Winkelen

Winkelen in Mechelen doe je in de driehoek Bruul, IJzerenleen en Onze-Lieve-Vrouwenstraat. Mechelen barst van de pop-ups in de Onze-Lieve-Vrouwenstraat en Guldenstraat, ook wel het “kleine Berlijn van Mechelen” genoemd. Elke zaterdag rijdt er een gratis pendelbus van de gratis randparkings naar het centrum en terug. De shopping shuttle brengt je tussen 10:00 en 19:00 van de P+R De Nekker, Parking Douaneplein en de Parkings Zandpoortvest 1&2 naar het centrum.

Mechelen Muurt

Ontdek alle kunstwerken van Mechelen Muurt, met alle streetart vanaf 2014 tot nu. Je kan een ‘Mechelen Muurt’ wandelkaart online ophalen bij Visit Mechelen. Met dit project wilde de stadsartiest Gijs Vanhee de straatkunst in de Mechelen op de kaart zetten.

thumb_VSLL8051_1024

Peloton de Paris

Een bicycle bar waar je je fiets naartoe kan brengen voor een onderhoudsbuurt, terwijl jij geniet van een koffie. Je kan er terecht voor fietsgadgets, kleding en herstellingen, maar je bent natuurlijk ook gewoon welkom om alleen een koffie of drankje te komen drinken. Meer informatie check je hier. 

Il Cardinale

Il Cardinale is een burgerbar. De menukaart is even hip als het restaurant zelf. Baby Jesus (voor de kleintjes) en The Godfather (de Italiaanse burger) zijn twee overheerlijke voorbeelden van het menu. Ben je vegetarisch? Probeer dan een van de salades of een burger zoals de ‘You must be nuts’.

thumb_FGGL7269_1024

Kazerne Dossin

Dit indrukwekkende museum is een goede plek om even stil te staan bij de Tweede Wereldoorlog. De indrukwekkende portretmuur toont meer dan 25.000 zwart-wit foto’s van mensen die het niet overleefden. De 5% die het wel overleefden worden in kleur weergegeven. Het is een museum je doet nadenken over het verleden, het heden en ook de toekomst. Tickets kosten 10 euro (-21 jaar 4 euro)

thumb_RONW3674_1024

Simple Design

Een winkel met veel Scandinavische invloeden, pastel kleurtjes en unieke designs. Je vindt er merken zoals Hay, Kartell en Normann Copenhagen. Ook vind je hier ontwerpen van jonge Mechelse designers.

Foto via Simple Design Instagram
Foto via Simple Design Instagram

Sint-Romboutstoren

Deze toren is bijna 100meter hoog en biedt na 538 treden een prachtig uitzicht over de stad. Als je geluk hebt kan je zelfs bij helder weer het Atomium in Brussel en de haven in Antwerpen zien.

Kaffee-Ine

De take away koffie bar van Kaffee-ine bevindt zich in een van de torentjes aan de Mechelse winkelstraat: de Bruul. Het is dan ook de kleinste koffiebar van Mechelen.

Bar Klak

Een koffietentje met een prachtig uitzicht over de markt. Je drinkt al zittend op een fietszadel je espresso. Of eet je eigen samengesteld havermout ontbijtje. Maar je kan er ook een biertje of cava’tje bestellen.

Foto via Bar Klak Instagram
Foto via Bar Klak Instagram

My Ex-boyfriend

Een leuke vintage meubelwinkel. Want vintage is als een ex-vriendje. Je vindt er tafels, stoelen, krukjes, kasten en ook een uitgebreide collectie van lifestyle accessoires. De conceptstore is open op woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag.

Zoet

Zoet is een mini-snoepwinkeltje met ontzettend veel snoep en kleuren. Ze verkopen schepsnoep: van zuurtjes tot Haribo kersen, marshmallows in allerlei verschillende smaken, chocolade maar ook koekjes en popcorn. Bij Zoet voel je je als een kind in een speelgoedwinkel. Het heeft een soort Snoep-Van-Oma-Fonkel-Uit-Mega-Mindy-vibe.

Foto via Snoepzoet Instagram
Foto via Snoepzoet Instagram

Liever toch wat verder van huis? Check dan onze favoriete spots in Londen en Krakau.