Melanie heeft een geweldige band met haar zus én ook met haar vriend. De drie hadden het altijd erg gezellig samen, totdat zij en haar schoonbroer samen naar een feest gingen.

melanie

Sister Bond

Melanie is 28 jaar en woont in Den Helder. Haar zus, Elodie, is 30 jaar en woont ook in Den Helder. De twee hebben een hele hechte band. Ze doen alles samen. Ze gaan samen naar de sportschool, boodschappen doen, ieder weekend naar feestjes en daarnaast hangen ze bijna iedere avond bij elkaar op de bank. Een goede band, zal je zeggen toch!? Helaas is deze band verbroken door een heftige situatie.

“Mijn zus en ik hadden een hele hechte band. Je zou denken dat de meeste zussen ruzie maken over van alles, maar bij ons was dat niet zo. Wilde ze iets van mij lenen, dan mocht dat gewoon. En andersom was dat ook. We pakten altijd netjes elkaars spullen, gingen altijd samen uit en childen iedere avond samen. Ook hebben we dezelfde vrienden. Toen we beide uit huis gingen, bleef de band hetzelfde”, vertelt Melanie.

“Elodie kreeg ongeveer drie jaar geleden een vriend, zijn naam is Nick. Ondanks dat m’n zus een vriend kreeg, bleef de band hetzelfde. Het leek net alsof we een derde zus er bij hadden gekregen, want Nick ging ook overal mee naar toe. We hadden het altijd erg gezellig samen. Jarenlang ging alles goed, maar helaas is deze hechte band verbroken. En ik ben er kapot van.”

Grote fout

Melanie en Nick konden het ook altijd leuk hebben met z’n tweeën. Als Elodie er niet was, spraken de twee ook samen af. “Het was nooit raar. Het in tenslotte m’n schoonbroer, dus het is sowieso niet raar om samen af te spreken. Ik bedoel, wat zou er moeten gebeuren?” Dat is wat Melanie dacht, maar helaas is er toch wel iets ‘raars’ gebeurd.

“We gingen vaker samen naar McDonald’s, shoppen, uiteten. Het was echt allemaal niet zo raar. Maar de avond dat we samen uitgingen, zonder Elodie, begon het wel raar te worden.  We gingen niet alleen uit, maar met onze vriendengroep. Als eerste gingen we naar de club, daar was het supergezellig en hadden we een paar drankjes op. Er was niks geks gebeurd, maar toen we naar een afterparty gingen van een vriendin, begon er een rare sfeer te hangen.”

Melanie en Nick gingen samen naar de afterparty, maar tijdens de heenweg begon hij vreemde opmerkingen te maken. “Hij zei dingen zoals ‘je bent zo mooi’ en ‘ik vind je bijna leuker dan Elodie’. Ik wist niet wat ik er op moest zeggen, dus ik lachte het maar gewoon weg. Toen we eenmaal bij de bushalte stonden om de bus te pakken naar het feestje, pakte hij me vast en probeerde mij te zoenen. Natuurlijk duwde ik hem weg, want dit zou ik mijn zus nooit kunnen aandoen.”

Heftige ruzie

Nadat Nick, Melanie probeerde te zoenen, liep ze meteen weg. “Ik ging naar huis. Ik zou me niet goed voelen als ik met hem zou blijven die avond.” Terwijl Melanie weg probeerde te lopen, rende Nick achter haar aan. Hij wist dat hij een fout heeft gemaakt en wilde absoluut niet dat Elodie dat wist. “Nick vertelde me dat ik niks aan Elodie kon vertellen. Logisch natuurlijk, want anders is de relatie voorbij. Hij bleef maar praten en smeken, maar ik gaf op niks antwoord en bleef doorlopen. Uiteindelijk gaf hij op en is hij teruggelopen.”

De volgende ochtend werd Melanie met een schuldig gevoel wakker. Ondanks dat het niet haar schuld is en zij niks fout heeft gedaan, voelt het voor haar alsof zij degene is die alles heeft veroorzaakt. “Weet je wat het is, ik heb écht een hele goede band met mijn zus. En ik zou het jammer vinden als het door deze domme fout van Nick, helemaal verpest wordt. Ik wil Nick zijn zin niet geven, maar ik denk niet dat ik ga vertellen wat er is gebeurd. Want ik weet 100% zeker dat ons band nooit meer hetzelfde zal zijn. En ik weet hoeveel ze van die sukkel houdt.”

Melanie besloot om met Nick af te spreken, zodat ze over de situatie konden praten. Maar praten was het niet echt. “Ik weet dat het dom is, maar ik kon gewoon niet stoppen met schreeuwen. Ik heb ‘m volop uitgescholden en vertelt dat hij echt de pot op kan. Ik heb hem daarna een schop gegeven in z’n, ja, je weet wel. En dat verdiende hij ook. Ik heb er tot de dag van vandaag geen spijt van.”

Eén jaar later

Een jaar later na de situatie voelt Melanie zich ergens nog schuldig, maar ze vertelt het liever niet aan Elodie. “Ik ben bang dat onze band weggaat en dat het nooit meer hetzelfde zal zijn. En tsja, het is toch uit tussen Elodie en Nick. Hij is vreemdgegaan met een andere meid. Als ik dit verhaal zou vertellen zal ze nog meer verdrietig worden. Ik dacht dat Nick écht van haar hield, maar blijkbaar wil hij toch zijn single life terug.”

Melanie en Elodie zijn nog steeds erg hecht met elkaar. Nick is natuurlijk weg en die zal niet meer terugkomen, want Elodie is helemaal klaar met hem. Samen hebben Melanie en Nick met elkaar afgesproken dat ze nooit meer zullen praten over de situatie en dat ze het gewoon moeten vergeten. “Het is misschien niet loyaal van mij, maar Elodie is zo gevoelig. Ik gun haar niet nog meer verdriet. Enne, ik zit sowieso niet fout. De enige die fout zit, is Nick. Dus ik hoef me ergens niet schuldig te voelen, alleen dat ik het haar niet heb verteld… Maar anyways, het leven gaat gewoon door.”

Lees ook: Shocking story: ‘Ik deed het met mijn collega en niemand weet het’