Wij zijn in Nederland gezegend met veel leuke festivals, maar niks gaat boven de ervaring van een feestje in het buitenland. Zo reisden we in het tweede weekend van juli af naar ons buurland Duitsland voor het vierdaagse Melt Festival als mini-vakantie.

Melt Festival

Melt lokte dit jaar opnieuw 20.000 mensen met meer dan 50 verschillende nationaliteiten naar het oude industrieterrein Ferropolis nabij Berlijn. Op een oogverblindende locatie werd er een feest gebouwd waar geen eind aan leek te komen. De menigte was jong, trendy en opgewekt. Een festival waar je heerlijk kan ronddwalen en kan genieten van de grote variatie aan acts en artiesten. Ondanks de grootte van het festival zorgde het 24-uur durende programma en de prachtige omgeving voor een sprookje.

Melt Festival

Line-up

Ten eerste loopt Melt Festival het hele weekend door. Geen avondklok, geen verslapping van de line-up en geen overgave aan uitputting. Dit vermindert snel de zorgen over je planning, want ongeacht hoe laat het is, er is altijd een leuk feestje gaande.

Op vrijdag was een van de grote hoogtepunten Stephan Bodzin en Helena Hauff in de Big Wheel Stage. De vibe was goed, het zonnetje was lekker en iedereen had zin in wat er nog komen ging. 

Daarnaast kwam Melt Festival met een groot scala aan artiesten in veel verschillende muziekstijlen. Met namen als Bon Iver, Black Madonna, Solomun, Stormzy, Jop Jobsen en ItaloJohnson. Als je van solide DJ’s houdt, is Melt zeker een festival waar je intens zult genieten.

Melt Festival

Zeven verschillende stages

De acts op Melt Festival 2019 waren verdeeld over zeven verschillende podia. Iedere stage vertegenwoordigde zijn eigen thema zowel in muziekgenre als in de looks en bevonden zich allemaal op loopafstand van elkaar. Sommige getalenteerde DJ’s speelden op het Big Wheel Stage en de meeste bands mochten de sterren van de hemel spelen op Main Stage.

Melt Festival

Forest stage

Een van onze favoriete stages lag verborgen in de bomen en had uitzicht op de oevers van het Gremmin-meer, genaamd Forest stage. Klein, intiem en vooral heel sfeervol. Het voelde als een klein sprookje, een stage waarbij je direct zin hebt om op blote voeten te dansen.

Pornceptual

Als je ooit in Berlijn hebt gefeest, weet je dat de stad een tal van erotische plekken kent om een leuke tijd te hebben. Ook Melt ging mee in dit feestje, op het terrein bevond zich de geheime tuin van porno. Uh wat?  Een magische tuin waar artiesten, muzikanten en dichters de hele nacht opvallende en spectaculaire optredens voor je in petto hadden. En mocht je zin hebben in een seksueel avontuur, kreeg je ook nog de kans om een darkroom te bezoeken.

Melt Festival

Sleepless Floor

En als je nog niet uit was gefeest, kwam Melt de perfecte oplossing. Je had namelijk de Sleepless Floor stage die zich nét buiten het festivalterrein bevond. En de naam verklapt het al: een stage waar je dag en nacht terecht kon om heerlijk te feesten. Geen wonder dat Melt bekend staat om ‘veel feest en weinig slaap’ met deze sfeervolle stage.

Stormzy brings the storm

Op zaterdagavond werd het festival tijdelijk gesloten vanwege extreme onweersbuien. Alle bezoekers werden verzocht om het festivalterrein te verlaten en werden met de pendelbussen naar een veilige plek gebracht. De organisatie stelde het optreden van Stormzy uit dat eigenlijk om 00:00 uur zou plaatsvinden. Lucky us, want het programma werd twee uur later weer hervat en hebben we dubbel zo hard kunnen genieten van het optreden van Stormzy en alle andere optredens.

Dus!

Het festival is genieten. Je kan heerlijk ronddwalen over het terrein en continu iets nieuws ontdekken. Bij de kleinere stages vergeet je even hoe groot het festival eigenlijk is en daarom geeft het de perfecte balans tussen het springen in de menigte of de intieme setting van de Forest stage. Een festival dat barst van de opwinding voor popcultuur, nieuwe muziek, feest, overdaad, glitter en stijlvolle outfits. Wat wil je nog meer?