Heb je het gevoel alsof je je creativiteit bent verloren en wil je dit graag weer terugvinden? Gelukkig zijn hier genoeg manieren voor. Wist je dat het drinken van thee hier goed bij kan helpen? Dit is gebleken uit een onderzoek gepubliceerd in het vakblad Food Quality and PreferenceDus kom maar door met die kopjes thee!

27579984_411573019297510_4480071581774643200_n

Het onderzoek

In het onderzoek werden 50 studenten in twee groepen verdeeld. Één groep kreeg een kopje zwarte thee en de andere groep een glas water. Vervolgens kregen ze de opdracht om een creatief en aantrekkelijk ontwerp te maken uit bouwstenen. Dit werd gevolgd door een test waarin ze een “coole” naam moesten bedenken voor een nieuw noodle-restaurant. Vervolgens werd hun werk beoordeeld op het ontwerp en hun creativiteit. De theedrinkers scoorden in de eerste test 6,54 punten terwijl de waterdrinkers maar 6,03 punten scoorden. In de tweede test scoorden de theedrinkers 4,11 en de waterdrinkers 3,78 punten. Het is dus wel duidelijk dat een kopje thee je een stuk creatiever maakt.

Helpt ziektes te voorkomen

Thee brengt nog meer voordelen met zich mee. De onderzoekers van de School of Medical and Health Sciences van Edith Cowan University onderzochten meer dan 100 thee-gerelateerde studies van over de hele wereld. Hierdoor ontdekte ze dat thee ziektes kan helpen te voorkomen. Zo helpen zwarte, witte en groene varianten het risico op de ziekte Alzheimer en diabetes te verminderen.

Dit is de invloed van luchtvervuiling op jouw huid.