Naast thee met gin & tonic smaak, bestaat er ook een Mermaid thee. Een blauw met roze drankje. Dit ziet er ontzettend mooi uit, maar er ontstaat enige twijfel om het op te drinken, aangezien onze thee normaal gesproken bruin of groen is. Maar toch wil je deze thee hebben, al is het om er alleen maar naar te kijken. Deze Mermaid thee verandert namelijk van kleur!

mermaid-thee-femfem

De smaak

Wij vroegen ons persoonlijk heel erg af waar deze thee dan naar zou smaken en of hij überhaupt te drinken is. De kleur komt van de kittelbloem, die blauw van kleur is en waar de thee dus ook naar smaakt. Ook is er een vleugje citroengras in de thee te proeven. Wanneer je het warme water in je kopje giet en het theezakje hier aan toevoegt, krijgt het water gelijk een blauwe kleur. Maar enkel blauwe thee vinden we natuurlijk niet bijzonder genoeg.

mermaid-thee-citroen-femfem

Mermaid thee

Om de blauwe thee tot een mermaid variant te maken, knijp je een schijfje citroen boven de thee uit. Hierdoor ontstaan een prachtig roze kleur en in combinatie met het blauw heb je een echte Mermaid thee. Hoe langer je je theezakje in het water hebt laten zitten, hoe intenser de blauwe en roze kleuren worden. De thee is te bestellen via Firefox en voor dit super leuke bakje betaal je €17,09. Wanneer je thee op is, is het bakje super leuk om te hergebruiken om bijvoorbeeld pasta in te doen.

Lees ook:

Gewone tequila maar saai? Ga dan voor roze tequila!