Sommige mensen zijn gezegend met een loeistrakke kaaklijn terwijl anderen niet zouden weten hoe ze dit moeten bereiken. Nu lijkt die grote groep met mensen zónder strakke kaaklijn op TikTok het wiel uitgevonden te hebben. Het trucje mewing zou er namelijk voor moeten zorgen dat je een bijzonder strakke kaaklijn hebt en gaat daarom compleet viral.

kaaklijn truc
Bron: Pinterest

Strakke kaaklijn

Het hebben van een strakke kaaklijn is tegenwoordig de wens van veel mensen. Helaas is gewoon niet iedereen hiermee gezegend en het krijgen van zo’n kaaklijn is een stuk moeilijker dan we allemaal wel zouden hopen. Je kunt er verder namelijk vrij weinig aan doen behalve wat speciale gezichtsmassages óf zelf met een roller. Het is dan ook niet gek dat een nieuw trucje nu compleet viral gaat op TikTok.

Mewing

Met het nieuwste trucje op TikTok creëer je geen échte strakke kaaklijn, maar doe je gewoon een beetje alsof. Het trucje genaamd mewing ging eind 2022 compleet viral en is inmiddels al meer dan twee biljoen keer opgezocht op het sociale platform. Verschillende gebruikers van TikTok delen in video’s hoe ze mewing toepassen en zo de schijn van een strakke kaaklijn ophouden. Ideaal voor foto’s bijvoorbeeld.

Hoe werkt mewing?

Mewing heeft eigenlijk alles te maken met de positie van je tong. Wanneer je je tong op een bepaalde manier in je mond plaatst, zal je zien dat je ineens een strakkere kaaklijn creëert bij jezelf. Het is de bedoeling dat je je tong tegen de bovenkant van je mond legt en je lippen op elkaar houdt. Verder kun je niet bewegen! Deze positie zou ervoor moeten zorgen dat je tijdelijk een strakke kaaklijn hebt. Het trucje heeft nog een voordeel: het zorgt ervoor dat je eventuele onderkin ook minder zichtbaar is!

@diwaaxxz do it consistently!! #fyp #mewing #viral ♬ original sound – JUST RAGE – EQNX亗RAGE

@lisa.beautify Follow for more #faceexercise tips 💛🧡💚❤️ #mewing cr: @imjustinschmidt33 ♬ BILLIE EILISH. – Armani White

@allyoucanface Fix your tongue posture = fix your breathing = improve how you look 👍🏽❤️ #mewing ♬ original sound – Hope Schwing

Lees ook: Een bh voor je kaaklijn: de jaw bra gaat viral op TikTok