Aardig wat nulletjes op je bankrekening hebben staan, een droom van heel veel mensen maar realiteit voor maar een aantal. Toch is er een rekensom gemaakt die aangeeft hoe veel geld jij opzij zou moeten zetten om toch voor je 65e miljonair te zijn. Lekker begin van je pensioen, toch?

miljonair voor je 65e FEM FEM

Mogelijk voor iedereen

Bij dit alles moet je wel even in je achterhoofd onthouden dat we het hebben over een ideaal scenario. Financieel adviseur David Bach heeft het boek ‘Smart Couples Finish Rich‘ geschreven waarin hij beschrijft hoe je op de best mogelijke manier met rijkdom door ’t leven gaat. Hij beweerde ook nog het volgende: Rijk worden is niets anders dan het opstellen van een spaar- en beleggingsplan – en daaraan vasthouden.’

Om deze bewering te onderbouwen is het natuurlijk ook nodig om met wat feiten over de brug te komen dus besloot hij een schematische weergave te maken van hoeveel geld je dagelijks opzij zou moeten zetten om op je 65ste 1 miljoen over te houden. Keep in mind: Bach hanteerde met een rendement van 12% op jaarbasis, iets wat verre van realistisch is als je kijkt naar de huidige economie. En dus de reden dat zijn ‘concullega’s van Business Insider de tabel een kleine make-over hebben gegeven.

Beeld via Business Insider
Beeld via Business Insider

Zij hebben de opties op basis van een rendement van 2, 3, 5 en 7 procent én op welke leeftijd je moet beginnen met sparen (en hoeveel) om €1.000.000 te behalen tijdens je 65e levensjaar. Toch zit er wel een nadeel aan vast want er is geen rekening gehouden met variabelen zaken – denk hierbij aan bijvoorbeeld belastingen.

Haalbaar?

Of dit nou daadwerkelijk écht haalbaar is? Wij hebben onze twijfels maar ach, toch leuk dat we een klein beetje hoop hebben kunnen creëren, niet waar?

Lees ook: droomhuis te koop met eigen wildwaterpark.