Onzekerheid in een relatie komt vaak voor, zeker bij mensen die dealen met verlatingsangst. Continu vraag je je af of je lover nog wel van je houdt en zoek je bevestiging bij de ander. Natuurlijk vindt je partner het niet erg om te vertellen dat hij/zij van je houdt, maar als de ander je continu bevestiging moet geven kan dit vervelend gaan worden. Daarom geven wij je 10 manieren waarop je minder onzeker kan zijn in je relatie.

minder onzeker zijn in relatie
Bron: Euphoria

#1 Check niet zijn telefoon

Ga niet opzoek naar ‘bewijs’ als je hier geen reden toe hebt. Dit kan zorgen voor een hoop onnodige drama en pijn.

#2 Wees upfront

Als iets je dwars zit moet je het tegen je partner zeggen. Vaak zal je erachter komen dat je een situatie aan het overanalyseren was of dat je zelf een verkeerde conclusie hebt getrokken in je hoofd. Je partner kan dan bevestigen dat er helemaal niks is waar je je zorgen over hoeft te maken.

#3 Wees zelfverzekerd

Zorg dat je je partner niet in je leven nodig hebt en dat je je beste leven aan het leven bent. Volg een studie die je leuk vindt, solliciteer op je dream job, spreek af met je vriendinnen en houd tijd over voor je eigen hobbies. Je zal je beter voelen over jezelf en dit zal je ook gaan uitstralen. Hierdoor zal je partner alleen maar meer naar je toe trekken.

#4 Sport regelmatig

Sporten is niet alleen belangrijk voor een fit en gezond lichaam, mentaal zal je je ook een stuk beter voelen wanneer je regelmatig beweegt. Je krijgt er minder stress door en er komen gelukshormonen vrij. En je ziet er natuurlijk super hot uit.

#5 Wees onafhankelijk

Zorg dat je je partner niet nodig hebt om gelukkig te zijn. Je lover moet een aanvulling zijn op je leven maar kan nooit degene zijn die jou gelukkig gaat maken. Leg je eigen geluk nooit in de hand van iemand anders! Je zal hierdoor minder afhankelijk worden.

#6 Wees jezelf

De hele tijd een masker dragen of jezelf inhouden is extreem vermoeiend. Als je niet helemaal jezelf durft te zijn bij je lover is diegene niet the one. 

#7 Plaats je partner niet op een voetstuk

We plaatsen onze lover vaak op een voetstuk en denken dat diegene perfect is. Spoiler: dat is ie niet! Uiteindelijk is je partner ook maar gewoon een mens met zijn eigen onzekerheden. Niemand is perfect.

#8 Laat je emotionele bagage los

Laat je verleden los. Als je ex je heeft verteld dat je geen liefde verdient of als je ouders je hebben laten voelen dat je ’te veel’ bent betekent dit niet dat dit ook voor je partner geldt.

#9 Spreek je onzekerheiden uit

Het is natuurlijk normaal om je af en toe onzeker te voelen. Spreek deze onzekerheden ook vooral uit naar je partner. Als hij dit niet accepteert of als hij je hier niet in support kan je hem maar beter gelijk verlaten.

#10 Werk aan jezelf

De reden dat je je onzeker voelt in een relatie komt vaak voort uit een diep gevoel van ‘niet goed genoeg zijn’ Je bent bang dat je partner hierachter komt en probeert hem/haar daarom emotioneel te pleasen. Het is belangrijk dat je de geborgenheid bij jezelf vindt. Hierdoor zullen alle relaties met anderen vanzelf op hun plek vallen.

Lees ook: Cute: dit zijn de meest voorkomende onzekerheden van mannen