De keilange spraakmemo’s die jij en je vrienden naar elkaar sturen, maar uiteindelijk komt er nooit iets zinnigs uit. Herkenbaar hé? Daar hebben we iets voor: want jullie willen uiteindelijk toch nog blijven kleppen, maar dan met een tijdslimiet én in een vorm van een podcast!

Podcast opnemen vrienden app
Bron: @samhofman

Cappucino

Op dagelijkse basis kletsen met je vrienden of familie: leuk, maar niet altijd mogelijk. Hoeveel tijd je ook in je sociale leven investeert, er zijn altijd mensen die je meer zou willen spreken en daar hebben we een geweldige app voor gevonden. Of naja, het kan ook een app zijn voor jou en je bff zodat jullie wat minder onzin praten.

Hoe werkt het

Maar goed, wat is Cappucino en hoe werkt het? In Italië is het koffie met geschuimde melk, maar in dit artikel hebben wij het over heel wat anders. Als je de appt hebt, maak je één of meerdere groepen waar je de hele dag spraakmemo’s in kan sturen. Deze opnames – ook wel beans genoemd – kun je ook nog eens opvrolijken met een foto of tekst. Dus je kan gemakkelijk een shoplog maken voor je bestie.

De app monteert al deze opnames aan elkaar mét een leuk muziekje tot een eigengemaakte podcastaflevering. En zo wordt je cappuccino geserveerd, stipt om 8:00. De perfecte tijd om er een bakkie pleur bij te pakken. Alles wat je na die tijd inspreekt hoort weer bij de aflevering van de volgende dag. Leuk toch?

Per bean kun je maximaal drie minuten opnemen. Zo voorkom je dat die ene vriend of vriendin (of stiekem jij zelf) in een stuk door babbelt. Want dat willen we natuurlijk voorkomen. Ideaal als je het aan ons vraagt. Motiveer mensen — of het nu je vrienden, buren, kennissen, oud-collega’s of verre familieleden zijn — om de app te downloaden en creëer samen een groep. Bekijk in de onderstaande TikTok hoe de app er uit ziet.

@cappuccino.fm

for those who have been asking!! #tutorial #bestfriendsapp #bestfriends #app

♬ original sound – Beatsbyjblack