Ben je alle drukte een beetje beu en wil je tot rust komen? Zipjet heeft onderzoek gedaan naar de minst stressvolle steden ter wereld. Wat blijkt, Duitsland is het land waar de minst stressvolle steden zich bevinden!

Onderzoek

Het bedrijf Zipjet ontwikkelt technologieën die als doel hebben om stress te verminderen. Zipjet deed daarom onderzoek om te kijken welke steden het meest stressvol zijn en welke niet. Er werden 150 steden in de wereld getest. Het onderzoek bekeek verschillende factoren, zoals salaris, verkeer, mentale gezondheid, groene plekken in de stad en hoeveelheid zon uren. Eveneens werd er gekeken naar de tevredenheid met openbaar vervoer, veiligheid, luchtvervuiling en werkeloosheid. Naast Duitsland komen Zwitserland, Frankrijk, Australië en Nieuw-Zeeland meerdere keren voor in de top 20.

ontstressen-steden-stuttgart-femfem

De top 20

De nummer 1 van de lijst is de minst stressvolle stad Stuttgart in Duitsland. De meest stressvolle stad volgens Zipjet is Baghdad in Irak op plek 150. Twee Nederlandse steden zijn onderzocht; Amsterdam staat op nummer 30 en Rotterdam op nummer 45. Mocht je op vakantie willen naar een rustige stad, kijk dan eens in dit lijstje met steden die het minst stressvol zijn, zodat je volledig tot rust kunt komen.

 1. Stuttgart, Duitsland
 2. Luxemburg, Luxemburg
 3. Hannover, Duitsland
 4. Bern, Zwitserland
 5. Munchen, Duitsland
 6. Bordeaux, Frankrijk
 7. Edinburgh, Verenigd Koninkrijk
 8. Sydney, Australië
 9. Hamburg, Duitsland
 10. Graz, Oostenrijk
 11. Zürich, Zwitserland
 12. Seattle, Verenigde Staten
 13. Wellington, Nieuw Zeeland
 14. Nice, Frankrijk
 15. Dresden, Duitsland
 16. Oslo, Noorwegen
 17. Auckland, New Zealand
 18. Helsinki, Finland
 19. Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten
 20. Melbourne, Australië

Wil je de gehele lijst bekijken? Klik dan hier.

Dit zijn ’s werelds meest romantische eilanden.