Het wintersportseizoen is al weer een tijdje in volle gang en we zijn er nog lang niet klaar mee. Vele bergen liggen nog iedere dag vol met goede pakken verse sneeuw en af en toe komt het zonnetje zelfs door. Het perfecte wintersport gevoel: vroeg uit de veren om als een van de eerste op de piste te staan, daarna lunchen met een wienerschnitzel, waarna we onze skitocht weer vervolgen en ’s avonds sluiten we de dag goed af in de kroeg met pullen bier. Alhoewel het zonnetje soms lekker schijnt is het tijdens wintersport toch vaak kouder dan je denkt, goed inpakken dus! Wij helpen je een handje door de beste wintersport essentials op een rijtje te zetten.

wintersport-essentials-femfem

Thermokleding

Als je nog nooit op wintersport bent geweest, vind je dit misschien een beetje overdreven. Toch ben je blijer dan blij wanneer je op de piste staat met thermokleding aan. Hoog in de bergen is het altijd kouder dan op het vlakke land en er is niets ergers dan kou! Zorg er daarom voor dat de basis goed is en kies voor thermokleding, wist je dat er ook mooie varianten zijn?

Thermo kleding
thermo borek
thermo kleding

Truien

Thermokleding is, zoals we al aangaven, een fijne basis voor als je de berg opgaat. Toch wil je er wel een beetje stijlvol uitzien als je de piste opgaat, daarom hebben wij een aantal warme en stijlvolle truien opgezocht. Hiermee ga jij in stijl de piste af.

warme truien wintersport
fleece vest wintersport fem fem
warme trui wintersport femfem

Mutsen of oorwarmers

Alles moet je beschermen tegen de kou, dus ook je oren. Schaf daarom een leuke muts aan of leuke oorwarmers. Ga voor een lekker kleurrijke muts wanneer de rest van je outfit uit simpele kleuren bestaat of juist voor grijs of zwart wanneer je outfit al erg kleurrijk is.

muts wintersport
headband winter fem fem
ribgebreide muts hm fem fem

Broeken

Ook wat betreft broeken moet je jezelf anders aankleden dan op andere vakantiebestemmingen. Je kunt kiezen voor thermo-ondergoed in combinatie met een joggingbroek, maar dit is na één keer sneeuwhappen al helemaal drijfnat. Kies daarom voor een goede skibroek, met een perfecte pasvorm.

ski broek fem fem
skibroek fem fem
zwarte skibroek fem fem

Skibril

Mensen vergeten het vaak: maar de skibril is één van de belangrijkste wintersport essentials. De witte bergen zijn prachtig, maar zijn tegelijkertijd ook erg slecht voor je ogen als het zonnetje schijnt. Bescherm je ogen daarom goed en zorg voor nog beter zicht met een mooie skibril.

Rogue skibril fem fem
x1_mill_lumalens_silver_ion_dark_smoke_28600_7528_255_1024x1024
lil D skibril femfem
lil D skibril fem fem

Handschoenen

Ook je handen moeten lekker warm zijn tijdens een skivakantie, zorg daarom voor waterdichte handschoenen. Ze zijn in allerlei kleuren en maten en zijn misschien iets minder mooi dan die leuke stoffen handschoenen met patroontjes, maar jouw handen blijven wel lekker warm.

handschoenen
rode skihandschoenen fem fem
skihandschoenen

Lees ook:

De meest sprookjesachtige cottages om te overwinteren