We zijn al eventjes bezig met het nieuwe jaar. En een nieuw jaar betekent natuurlijk ook nieuwe modetrends – je wil er natuurlijk wel fashionable bij lopen. En let op: dit worden dé modekleuren van 2023.

kleuren seizoen 2023
Bron: @irisamber

#1 Felrood

Dit is de kleur die we overal spotten. Niet gewoon rood, maar echt fel rood. Dat je ogen er bijna pijn van beginnen te doen. Dit houdt ons gelukkig niet tegen om dé kleur van de liefde te dragen. Van de kleur rood gaat iedereen zijn hart sneller kloppen. Dus, waar wacht je nog op? Haal een felrode sweater en voeg hem toe aan je garderobe. Dan steel jij sowieso de show. En als je er helemaal volgens de trends bij wil lopen, dan kun je het fan-tas-tisch combineren met een andere felle kleur.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Tessa (@tessavmontfoort)

 

#2 Pastelgeel

In de zomermaanden zijn pastelkleuren altijd he-le-maal hot. Dit jaar valt pastelgeel het meest op. De zachte gele kleur zorgt voor een frisse blik en is perfect voor een lekkere lente dag. Deze kleur is al op verschillende catwalks gezien en wij zijn er ook helemaal weg van. Als je liever niet zoveel kleur draagt dan kan je deze supermooie kleur ook terug laten komen in accessoires zoals een zonnebril of een beanie.

#3 Metallic

Deze kleur hebben we nu al vaak voorbij zien komen. Enne, we blijven er niet over ophouden hoor. Metallic wordt dé kleur van dit jaar. Je ziet het tegenwoordig bij menig influencer, dus we kunnen er echt niet meer onderuit. Je kan een metallic tas, broek of laarzen dragen. Het is maar net wat je zelf leuk vindt. Dat je er bijloopt volgens de laatste trends is wel duidelijk.

#4 Grijs

De kleur grijs hebben we massaal voorbij zien komen tijdens afgelopen Fashion Week in Copenhagen. Hoewel deze kleur misschien wat aan de saaie en basic kant is, moeten we toegeven dat het overal goed bij staat. Gelukkig hoef je hiervoor niet naar de winkels te rennen want we weten bijna zeker dat iedereen wel iets met de kleur grijs in zijn of haar kast heeft hangen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door lisa korver (@lisakorver22)

#5 Legergroen

Legergroen is terug van weggeweest. Deze donkergroene kleur is een opvallende trend. Dit jaar waren de kleuren voornamelijk vrolijk en fel. Het is een kleur waar je niet snel op uitgekeken raakt en dat is natuurlijk extra fijn. Op deze manier kan je de tijdloze garderobe van de dromen creëren. Dus wij zeggen doen!

#6 Hemelsblauw

Na die sombere kleuren gehad te hebben gaan we weer door naar een supervrolijke kleur. Hemelsblauw, wellicht heb je het al voorbij zien komen. Dit is een perfecte kleur voor lekker weer. Blauw is een kleur die bij iedereen goed staat. Enne, mocht je toevallig blauwe ogen hebben, dan is deze hemels blauwe kleur per-fect voor jou.