Inmiddels weet iedereen dat Instagram een highlight reel is, waar iedereen zich van zijn beste kant laat zien. Toch zijn we er ons vaak niet bewust van hóé veel er bewerkt en gefilterd wordt wanneer we uren door ons feed scrollen. Celebs lijken de meest luxe levens te leiden en topmodellen zijn adembenemend knap met een bak aan zelfvertrouwen. Maar niets is minder waar! Model en influencer Antonia Freya Lydia verbouwt haar hele gezicht (en lichaam), gooit het online én doet er niet (meer) geheimzinnig over.

Antonia Freya

Als je bovenstaande foto ziet, denk je misschien: hé hier is misschien een beetje mee geprutst. Een filtertje hier en een filtertje daar. Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: hier is wel meer gebruikt dan een filter. Namelijk, Facetune, contour en fillers. De Duitse social media ster Antonia, geboren in Essen, maakt er geen geheim van dat ze haar Instagram foto’s *extreem* bewerkt.

Antonia is zich ervan bewust dat er duizenden tienermeiden zijn die naar haar opkijken, en daarom besluit ze open kaart te spelen. Ze was bang om een slecht rolmodel te zijn, maar erover liegen wil ze niet langer meer. Met onderstaande post wil Antonia laten zien dat haar ‘schoonheid’ niet effortless is, en dat dit níet is hoe ze wakker wordt in de ochtend. #ididn’tjustwokeuplikethis

Niet knap genoeg

Antonia vertelt onder haar post dat ze vaak moest huilen wanneer ze in de spiegel keek, omdat ze dacht dat ze niet knap genoeg was. Het model is zichzelf ervan bewust dat het sleutelen aan haar uiterlijk niet de beste oplossing is, maar ze voelt zich er op dit moment wel beter en zelfverzekerder door. Volgens Antonia is ‘self love’ een process, en ze werkt er hard aan om meer van zichzelf te gaan houden. Self love is the best love!

Faceapp

Niet alleen Antonia, maar ongelofelijk veel celebs en influencers zijn dol op de app Faceapp om hun ‘imperfecties’ te maskeren. Faceapp is een gezichtseditor die zich perfect leent om je hele gezicht, en lichaam te veranderen, of ‘verbeteren’, met slechts één druk op de knop. De app beloofd je gratis “Insta-worthy” foto’s dus DON’T BE FOOLED!

antonia freya faceapp
@Instagram

Lees ook: Bijna onherkenbaar: Khloé Kardashians’ nieuwe uiterlijk