Mogen we jullie voorstellen aan Kate Grant, het allereerste model met het syndroom van Down die iets minder dan een maand geleden in het nieuws kwam na het winnen van Teen Ultimate Beauty of The World Pageant en daarbij een contract als brand ambassador met Benefit Cosmetics binnen sleepte. Behalve een contract met Benefit Cosmetics heeft ze nu niet bij één maar vijf modellenbureaus getekend dus ja, dit is zeker a woman to watch. 

model syndroom van down FEM FEM

De kracht van social media

Tegenwoordig is het vaak via Instagram dat meiden (en jongens) modellencontracten binnen slepen en zo ging het ook met Kate. Ze heeft zelfs haar moeder te danken die in 2016 een foto van Kate online had geplaatst om andere kinderen met het syndroom van Down te inspireren en ontving daarmee meer dan duizend likes.

Sindsdien is Kate te zien in meerdere reclames, zingt ze en acteert maar vanaf het moment dat zij Instagram met regelmaat ging gebruiken, kwamen de volgers en ook de modellencontracten binnen. Het moeilijke aan een modellencarrière volgens de moeder van Kate is dat er mensen zijn die zeggen dat ze haar succes te danken heeft aan het feit dat ze blond is met blauwe ogen maar gelukkig zien ze dat zelf niet zo. “Kate is ontzettend vriendelijk en getalenteerd, als dat niet zo was was ze nooit zo ver gekomen.”

Afijn, modemensen letten jullie op? Kate is one to look out for. Inspirerend én eindelijk ook even iets anders dan altijd maar meiden met maatje nul.

Dit zijn overigens de beste betaalde modellen ter wereld. En ja, ook Doutzen staat er tussen.