We zijn blij om te zien dat de modellenwereld van tegenwoordig erg aan het veranderen is. Er is meer verscheidenheid aan lichaamsvormen te zien en dat is geweldig! Want, ieder is mooi op zijn eigen manier en dat zie je, nu meer dan ooit, naar voren komen.

Er is geen maatstaaf van het perfecte lichaam, als je maar gezond bent en lekker in je vel zit. De stroming van ‘plus-size’ modellen wordt steeds groter, we zagen ze al bij de “next topmodel” programma’s, in toonaangevende magazines als Vogue en Glamour en de H&M posters met een plus-sized model in bikini vliegen je om de oren.

Deze prachtige, wat vollere, vrouwen zijn stuk voor stuk beauties om in de gaten te houden. Hier gaan we nog veel van horen! 😉

Candice Huffine

De prachtige Candice Huffine was ooit het eerste model met een maatje meer dat op de beroemde Pirellikalender mocht schitteren. Samen met Tara Lynn en Robyn Tawley stond Candice Huffine in 2011 in Vogue Italia in de “Curvy Issue”. Dit was een van de belangrijkste gebeurtenissen om de weg vrij te maken voor ‘plus-size’ modellen.

Danielle van Grondelle

De Nederlandse Danielle van Grondelle is het aan het maken in New York. Ze vliegt de hele wereld over voor campagnes en poseerde onder meer voor de Italiaanse Vogue. Ze was dit jaar de enige Nederlandse die de show van Isabel Toledo mocht lopen in New York. Danielle heeft naar eigen zeggen een droombaan: ze wordt volop geboekt én mag toch een toetje eten om haar maat 42 te behouden.

Myla Dalbesio

Myla Dalbesio heeft in de ‘normale’ wereld met haar maat 38 een ultraslank figuur. Eigenlijk valt Myla tussen wal en schip, want voor het standaard modellenmaatje 32/34 is ze te fors, terwijl ze voor plussize-begrippen te dun is. Calvin Klein liet zich er niet door weerhouden en boekte haar voor hun ondergoedcampagne. “Ik ben niet het grootste model op de markt, maar zeker wel het grootste model dat ooit is ingehuurd door Calvin Klein. Dat is best intimiderend”, zei ze er zelf over.

Robyn Lawley

Sports Illustrated besloot niet één, maar meteen twee plussize-modellen te boeken voor hun badpakkennummer. Naast Ashley Graham prijkt ook Robyn Lawley binnenkort in het blad. Het model had al eerder een unicum te pakken: ze was ook het eerste plussize-model dat werd ingehuurd door Ralph Lauren én het eerste model met maat 42 op de cover van de Australische Vogue.

Jo-ann van den Herik

De tweede uit dit lijstje uit het prachtige Nederland. Jo werd bekend van haar deelname aan Nederlands Curvy Supermodel. Dit programma won ze helaas niet, maar daar buiten heeft ze wel onze harten gewonnen. Deze knappe, lieve dame is het nichtje van supermodellen Bella en Gigi Hadid en je kunt dus wel stellen dat goede genen in de fam zit. Jo-ann maakt zich via haar Instagram kanaal hard voor bodypositivity en heeft al een aardig bereik opgebouwd.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Joann (@joannvdherik)

Ashley Graham

Ashley Graham is het eerste plussize-model dat binnenkort in het beroemde badpakkennummer van het toonaangevende tijdschrift Sports Illsutrated prijkt. Dat is heel bijzonder, omdat in het sportblad meestal strak afgetrainde modellen te zien zijn. Ashley heeft ook al eens op de cover van Elle gestaan en deed een campagne voor Victoria’s Secret – die overigens niet mocht worden uitgezonden tijdens de Super Bowl want: te sexy. Daarnaast heeft de brunette ook nog eens een eigen lingerielijn.

Tara Lynn

Model Tara Lynn komt uit Amerika en heeft voor zichzelf al een hele naam opgebouwd. In Seattle werd ze ontdekt toen ze in een winkelcentrum rondliep. Tara heeft model gelopen voor Vogue, Elle en vele andere grote namen. We gaan nog veel horen van deze knappe dame!

Marquita Pring

Marquita Pring maakte haar debut in de 2020 SI Swimsuit issue na een shoot in het prachtige Wyoming. De New Yorkse lady trad de modellen wereld binnen op 15-jarige leeftijd en heeft hoge doelen voor zichzelf gesteld. Marquita is constant bezig om de muren rondom het perfecte lichaam af te breken.


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Quita (@marquitapring)

Volg deze tien inspirerende vrouwen op Instagram!