Zo nu en dan zie je dingen voorbij komen in de modeindustrie waarvan je denkt: hóe dan. Ooit was dat de Extreme Cut-Out Pants waarbij je praktisch gewoon in je onderbroek rondliep of bijvoorbeeld de crop top voor mannen die wel héél erg aan de korte kant waren dat je net zo goed geen shirt aan kon trekken. Vandaag viel er wederom weer iets op onze radar: een asymmetrische broek. Yay or nay?

Ontwerpster Ksenia Schnaider is de dame achter de creatie van de asymmetrische jeans. De jeans voor vrouwen die in dubio zijn of ze nou een skinny jeans of flared aan moeten trekken. Dus als je twijfelt, waarom niet gewoon allebei dragen moet ze hebben gedacht en zelf op Instagram schrijft ze ook: ‘when you can’t decide jeans.’


View this post on Instagram

@nataliiagotsii wearing «when you can’t decide» jeans ? and t-shirt from PF2019 collection #kseniaschnaider

A post shared by Ksenia Schnaider (@kseniaschnaider) on

De jeans hebben dus twee verschillende pijpen – een skinny pijp en de ander met een ‘back to the 70’s‘ flare. Tijdens een interview met Vogue had Ksenia het volgende te zeggen over haar ontwerp: “Mijn partner, Anton Schnaider, zei dat het idee gek was en dat niemand zo’n broek nodig had dus had ik het idee opgegeven een aantal seizoenen geleden. Maar een aantal maanden terug realiseerde ik me dat er minstens één iemand is die zo’n broek nodig heeft – ik!”


View this post on Instagram

ASYMMETRIC JEANS

A post shared by Ksenia Schnaider (@kseniaschnaider) on

Ondanks dat het een enigszins onconventioneel ontwerp is krijgt Ksenia heel veel liefde voor haar ontwerp op Instagram. “I really need them“, “Super cool idea” en “OMG need it.” Dus er is zeker wel animo voor haar ontwerp.

Prijskaartje

Maar bij zo’n ontwerp moet je ook geen goedkoop prijskaartje verwachten. Het kost namelijk $375 dollar wat omgerekend zo’n 330 euro is. Maar goed, dan heb je wel iets wat redelijk uniek is.

Dus, toe aan wat meer creativiteit in je garderobe? Asymmetrical jeans it is.