Trends komen en gaan én dat is nu al helemaal sinds TikTok een grote invloed heeft gekregen op de modewereld. Grote modehuizen houden het niet eens meer bij, laat staan wij. Maar we hebben nu de grootste modetrends van 2023 voor je onder elkaar gezet, zodat jij dit jaar even goed zit.

old money trend tiktok

Old Money aesthetic

2022 is al een paar maanden voorbij, wat betekent dat we ook afscheid nemen van een aantal modetrends. Een modetrend die niet snel weg zal gaan, en ook niet over een paar jaar, is de old money aesthetic. Het is chique en elegant, maar je kan het ook in het dagelijks leven toepassen. Je weet zeker dat je er altijd hip bij zal lopen, zelfs zonder al die microtrends te moeten volgen. Het is tijdloos en daarom ook altijd goed.

Velen denken dat je voor old money outfits dan ook werkelijk de money part nodig hebt, maar dat hoeft gelukkig helemaal niet. Je kan zo veel items vinden in die categorie voor onder de € 20. Het belangrijkste is dat je weet wat je koopt. Kies daarom voor simpele kleuren. Zwart is een must in je kledingkast, maar ook (gebroken) wit, grijs, beige etc. Felle kleuren kent je kledingkast niet én dat is een feit!

Blokecore

Ben je meer van de oversized en de wat chillere vibe? Dan is dit jaar blokecore jouw vibe. Denk aan voetbalshirts, trainingspakken en parachutebroeken. Een mix tussen Y2k en de kledingkast van je vader of broer. Helemaal niks mis mee, want we love deze stijl! Helemaal het tegenovergestelde van de allereerste modetrend, maar dat maakt mode dus juist zo leuk.

Coastal cowgirl

Je neigt dit misschien eerder op een festival te dragen, maar het scheelt dat festival seizoen ook binnenkort gaat beginnen. Enne, wie wil nou niet het hele jaar door er uit zien alsof ze naar een Pinkpop of Coachella gaat?

Cowboylaarzen en korte broekjes zijn dan ook een must in je kledingkast. Enne, natuurlijk allerlei soorten kleurrijke kledingstukken zijn in je garderobe niet te missen. Hoedjes, petjes en een heleboel accessoires: we love that all!