Onlangs werd er bevestigd dat het zevende seizoen het laatste seizoen zal zijn van de populaire vrouwen-serie Orange is the New Black. Dit zal ook niet veranderen… Wel wordt er door de makers een gesprek gevoerd over een eventuele sequel. Daarmee zal er dus een mogelijke spin-off komen van de gevangenisserie op Netflix.

Schermafbeelding 2018-11-12 om 10.03.25

Mogelijk vervolg

The Hollywood Reporter komt met verassend nieuws, een maand nadat de cast van Orange is the New black bekendmaakte dat het zevende seizoen ook het finale seizoen zou worden. Keving Beggs, de directeur van Lionsgate TV Group heeft nu laten doorschemeren dat er misschien een mogelijk vervolg aankomt. ”We zijn heel trots dat Orange is the New Black zo lang heeft gedraaid.

Het is één van de best bekeken series op Netflix. We stoppen op een hoogtepunt.” Het zal nog maar de vraag worden of de serie straks ook weer op Netflix te zien zal zijn. De streamingdienst heeft de exclusieve rechten van Orange is the New Black, maar het is nog geen garantie dat dit ook het geval is bij een mogelijke spin-off.

De vraag die gelijk bij ons opkomt is in welke richting er gekozen zal gaan worden voor een sequel van Orange is the New Black. Wordt in de sequel de huidige gevangenis gebruikt als vertrouwd onderkomen, of worden juist ex-gevangenen gevolgd in hun leven buiten de cel. Een optie is ook om juist naar een volledig nieuwe gevangenis te verhuizen óf ex-gevangenen keren terug doordat ze opnieuw in de fout zijn gegaan terug in de cel. Al deze opties lijken voorlopig nog open te liggen. We zullen dus helaas moeten wachten totdat we wat meer informatie krijgen, maar we zijn al blij dat er eventueel een vervolg gaat komen!

Lees ook: deze series verschijnen er in november op Netflix