Het nieuwste food concept is naar Nederland gekomen. Mogu is een hotpot en ramen restaurant in malatang streetfood style. Dit concept komt vanuit China en is in een gemoderniseerd jasje gestopt. Benieuwd? Wij praten je bij.

mogu ramen amsterdam west

Wat is het concept?

Deze nieuwe stijl van eten heeft zich voor het eerst gevestigd in Amsterdam. Het is een gemengd familie restaurant van Chinees-Indonesisch-Nederlandse afkomst. Het concept zorgt voor een groot assortiment aan gezonde snack keuzes die gekoeld bewaard worden in een koelmachine. Er is een eindeloze keuze aan verse groente, tofu en noedels. Uit deze koeling kun je dan kiezen wat jij lekker vindt en wordt het gekookt in een door jou gekozen soepbasis.

Zo gaat het te werk

Je begint bij het pakken van een grote kom en kiest dan de ingrediënten die je allemaal in je soep wil. Dit zal waarschijnlijk even duren, want er is keuze uit meer dan 50 ingrediënten. Als je klaar bent, wordt het voor je gewogen. Het is drie euro per 100 gram en er wordt geadviseerd om tussen de 300 en 400 gram te pakken. Het koken duurt tussen de vijf en 10 minuten, maar terwijl jouw soep wordt bereid, kun jij jouw eigen dipsausje maken. Kies je stokjes uit and you’re ready to eat. 

Naast je samengestelde hotpot, kun je ook kiezen voor een lekker chinees drankje en zijn er nog diverse side dishes. Ben je nog niet uit gegeten en heb je nog plek voor een toetje, dan serveren zei superlekkere mochi, die zeker het proberen waard is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kim & Lyn (@amsterdamsdiary)

Nieuwe hotspot in Amsterdam-West

Dit concept zorgt ervoor dat je echt even een andere beleving krijgt bij het bezoeken van een restaurant. Mogu is leuk om samen met een vriend of vriendin te proberen, zeker als je even een keer wat gezonders wil, dan jullie geplande McDonald’s-date. Op de site staan namelijk alle voedingswaarde van de ingrediënten die het restaurant heeft, zo weet je precies wat je binnen krijgt. Ben je op zoek naar een tent waar je van bent te watertanden, dan is Mogu iets voor jou.