Monday, monday, monday! We kunnen deze vrije dag niet beter beginnen dan met een onwijs leuke gast. Dus laten we vandaag Bradley Cooper even in het zonnetje zetten. Deze 46-jarige acteur is al decennia’s niet van de beeldbuis af te slaan en dat vindt menig vrouw helemaal niet erg. Wil jij meer weten over Bradley? Neem dan even het artikel hieronder door.

@limitlessmovie
@limitlessmovie

Jeugd

Bradley Charles Cooper werd geboren op 5 januari 1975 in Philadelphia. Hij is de zoon van Charles Cooper en Gloria Campano, daarnaast heeft Bradley nog een oudere zus, Holly. Ondanks zijn start in de Verenigde Staten bracht hij toch echt een behoorlijk deel van zijn jeugd door in het Zwitserse Neuchâtel. Na een aantal jaren verhuisde het gezinnetje toch weer terug naar VS. Na het behalen van zijn middelbare school diploma verhuisde Cooper naar Georgetown, om daar de studie Letterkunde te gaan volgen. Ook volgde de jonge Bradley tijdens zijn studie acteerlessen aan de Actor Studio in New York. Smart and goodlooking! 

Carrière

Na zijn studie stortte de knappe Bradley zich onmiddellijk op zijn acteercarrière. In 1999 maakt Cooper zijn eerste debuut, en was hij te aanschouwen in een aflevering van de populaire hit-serie Sex and the City. En dat bleef niet onopgemerkt.. Darren Star, de regisseur van de reeks, gaf hem een terugkerende rol in een andere serie: The Street. Helaas was dit van korte duur, want al snel werd deze serie van de buis gehaald.

Na die mislukking krijgt Bradley een rol in de spionage serie Alias, waarin hij de beste vriend van Sydney Bristow (de hoofdpersonage) speelde. Deze reeks heeft hem echter wel veel werk opgeleverd, zo was hij onder andere te bewonderen in Touching Evil. 

Maar dankzij zijn rol in de film Wedding Crashers begint hij nog meer bijrollen in populaire komedies binnen te slepen. Zo was hij te zien in Failure to Launch, The Rocker en Yes man. Maar het wordt nog beter, want ondertussen krijgt de knappe acteur ook nog een belangrijke rol in de dramafilm Older than America en krijgt hij de hoofdrol in de horrorthriller The Midnight Meat Train. Go Bradley!

Doorbraak

In 2009 is het zo ver, niemand maar dan ook niemand kon meer om deze geweldige acteur heen. Hij werd niet alleen geselecteerd voor de cast van He’s Just Not That Into You, maar tijdens de zomer draait hij ook nog een mee in de succesvolle film The Hangover.

Zijn reputatie van ‘rising star‘ bereikt een nieuw hoogtepunt door zijn acteerwerk in de actiefilm Blockbuster The A-Team. Een jaar later volgde de thriller Limitless, waaraan hij niet alleen als acteur meewerkt, maar ook executive producer is.

In 2011 kroop de knappe Bradley Cooper opnieuw in de huid van Phil voor The Hangover 2. In de jaren die volgden pakte hij rollen in films zoals Guardians of the Galaxy, American Sniper, Burnt en Avengers. Zijn échte hoogtepunt was toch wel in 2018 waar hij de hoofdrol speelde in de film A Star Is Born. Hij acteerde niet alleen in deze parel van een film, hij was ook de regisseur.

Privéleven

Naast de bruisende carrière van deze topper heeft hij natuurlijk ook nog een privéleven, maar die was niet zo glansrijk. Oeps! De acteur is namelijk getrouwd geweest met actrice Jennifer Eposito. Daarna kreeg hij een aantal kortstondige relaties met Renée Zellweger, Zoe Saldana en Suki Waterhouse. Van 2015 tot 2019 woonde hij samen met het Russische model Irina Shayk, waarmee hij een dochtertje heeft: Lea de Seine Shayk Cooper.


Lees ook: Mooie mannen maandag: Neels Visser (22)