De zomer is aangebroken en dat betekent korte rokjes, zomerjurkjes en vooral veel zichtbare benen. Ja, die tijd komt toch altijd weer sneller om de hoek kijken dan je denkt. Als jouw benen nog niet helemaal klaar zijn voor de zomer, dan lees je hier hoe je ze binnen no-time klaargestoomd hebt.

Tegen cellulitis

Naarmate je huid veroudert zal het aan elasticiteit verliezen. Dit zorgt ervoor dat het vet dat onder je huid wordt opgeslagen eerder zichtbaar is. Voor een snelle oplossing kun je scrubben met gemalen koffiebonen. Dit trekt de bloedvaten strak en laat je huid er gladder uitzien. Het is maar een tijdelijke oplossing maar alle kleine beetjes helpen.

Voor een geïrriteerde huid

Babypoeder zorgt ervoor dat jouw geïrriteerde huid weer zijdezacht aanvoelt. Heb je bijvoorbeeld last van rode bultjes na het scheren? Babypoeder werkt verkoelend en verminderd de roodheid. Op een warme zomerse dag kun je wat poeder aanbrengen op de binnenkant van je benen om wrijving en irritatie tijdens het lopen te voorkomen. Ook kun je babypoeder aanbrengen op je benen voor je gaat waxen. Dit zorgt ervoor dat de haartjes zich beter aan de wax hechten.

Geen blauwe plekken meer

Er zijn gelukkig heel wat wondermiddeltjes op de markt die jouw blauwe plekken kunnen bedekken. Zo smeer je jouw zichtbare adertjes en blauwe plekken binnen de kortste keren weg. Haal de korte rokjes maar uit de kast!

Weg met de striae

We hebben er allemaal last van; striae. Helaas kun je er weinig meer aan doen zodra je ze eenmaal hebt. Maar je kunt ze wel gemakkelijk minder zichtbaar maken met een goede zelf bruiner. Zo krijgen je benen ook meteen een zomers kleurtje.

Borstel de ruwe plekjes weg

Door een ophoping van dode huidcellen kun je soms last hebben van ruwe plekjes op je huid. Een body brush is de oplossing. Zorg dat je zachtjes de dode huidcellen van je benen af borstelt. Dit zorgt voor een goede doorbloeding en haalt afvalstoffen weg. Na een paar weken heb jij weer gladde benen die klaar zijn voor de zomer.

 

Vichy-Dermablend-FEMFEM
Loreal-BB-Summer-Bronzer-FEMFEM
Body-Brush-FEMFEM

 

Met deze buikspieroefeningen ben jij in no-time klaar voor de zomer