Italië, het land wat altijd favoriet zal blijven als vakantie bestemming van Nederlanders. Ook niet zo gek als je beseft wat deze historische regio te bieden heeft. Nog geen inspiratie voor komende zomer? Wij hebben een aantal pareltjes van hotels in Toscane voor jullie verzameld.

toscane hotels FEM FEM

Casa Iris

Dit hotel gemixt met modern en oude schoonheid ligt midden in het historische centrum van Orbetello. Als je houdt van pastelkleuren en de antieke sfeer, dan is Casa Iris het perfecte hotel om te verblijven. Aangezien Casa Iris ligt in het vijfhonderd jaar oude Palazzo Raveggi, hebben ze ook een vleugje geschiedenis erin verwerkt.

casa iris 1 FEM FEM casa iris FEM FEM
Bron: Casa Iris

Borgo Santo Pietro

Bij Borgo Santo Pietro kun je helemaal tot rust komen en heb je de gelegenheid om één te zijn met de natuur. De robuuste kamers van het hotel staan vol met prachtige meubels, een kroonluchter en antieke kunst. Zo heb je hier genoeg keus aan verschillende soorten kamers. Je hebt de villa rooms & suites, de garden suits, de VIP suites en ja, er is zelfs een pool house. Om in dit té mooie hotel te verblijven, moet je natuurlijk wel een aardig zakcentje hebben, want tja, goedkoop is het niet. Maar dan heb je wel wat…

toscane 2 FEM FEM toscane 3 FEM FEM
Bron: Borgo Santo Pietro

Monteverdi

Het leuke aan Monteverdi is dat dit hotel verschillende soorten kamers heeft. Hun kracht ligt namelijk bij de architectuur. De ene kamer heeft een wat rustigere uitstraling met een strand vibe en als je een andere kamer binnenkomt vallen gelijk de kleuren op. Ook hebben ze een rijke fantasie aan de inrichting en de vormgeving van de kamers. Zo heeft iedere kamer allemaal toch net een ander dingetje waardoor het een uniek hotel maakt.

toscane 4 FEM FEM toscane 5 FEM FEM
Bron: Monteverdi

Torre Di Morovola

Op deze prachtige bestemming tussen de beboste heuvels van Umbrië wijzen ze je met een grintpad door naar het hotel Torre Di Morovola. Zo kun je genieten van het uitzicht op de bossen en kun je nog heel ver door het landschap kijken. Een grappig feitje aan dit hotel is dat ze verschillende torens hebben, net zoals de vier windstreken. Je kunt in alle torens verblijven, maar de één heeft natuurlijk wel een hoger prijskaartje dan de ander. Daarnaast ben je hier na een middagje spa direct in een relax modus.

toscane 6 FEM FEM toscane 7 FEM FEM
Bron: Torre Di Morovola

Eremito

Als je echt even helemaal weg wilt van de bewoonde wereld moet je hier naartoe. Zo bestaat dit hotel uit dikke en oude muren en is het interieur aangelegd met Egyptische kleden en kussens. We moeten je er wel bij vertellen dat dit wel een plek is waar je van moet houden. De één vindt het lijken op een gevangenis en de ander kan hier optimaal genieten. Maar als je er helemaal weg bent van deze stijl, is dit zeker het plekje waard.

toscane 8 FEM FEM toscane 9 FEM FEM
Bron: Eremito

Ben je van plan om samen met je vriendin te gaan reizen? Dit zijn de 5 reizen die je voor je dertigste samen wilt maken.