Je interieur is pas echt af wanneer er een koffietafelboek op je salontafel ligt. Een koffietafelboek die je in één ruk uitleest, waar je eens in de zoveel tijd eens doorheen bladert of een waarvan je iedere dag een bladzijde omslaat. Deze mooie koffietafelboeken maken je interieur compleet.

koffietafelboeken-femfem

Correct me – I’m wrong, Lot Madeleine

Lot Madeleine, een Amsterdamse, multidisciplinaire kunstenares en schrijfster wiens teksten de afgelopen jaren schitterden op verschillende gebruiksvoorwerpen en campagnes. Haar eigenzinnige observaties zijn nu voor het eerst gebundeld in het boek ‘Correct me – I’m wrong’. Alle woorden zijn zorgvuldig uitgezocht, waardoor gelaagde constructen in haar citaten ontstaan. Lot geeft ons een kijkje in een postmodern bestaan in de grote stad, waarin zij zonder verwachtingen reflecteert op haar directe omgeving.

Before They Pass Away, Jimmy Nelson

In het bijzondere project ‘Before they pass away’ legt Jimmy Nelson de levens en tradities vast van de overlevende stammen die erin geslaagd zijn hun traditionele gewoonten en gebruiken in onze steeds meer geglobaliseerde wereld te behouden. Ze leven in nauwe harmonie met de natuur, wat Nelson perfect weet vast te leggen. De Britse fotograaf presenteert niet enkel de tradities van deze stammen, maar juist de inzichtelijke portretten van de bewakers van een cultuur in al zijn glorie.

A Photographer Found, Vivian Maier

De totstandkoming van dit boek vertelt een bijzonder verhaal. De geheimzinnige nanny-fotografe Vivian Maier heeft tijdens haar leven meer dan 100.000 foto’s gemaakt, die ze voor de wereld verborgen hield. Twee jaar voor Maier’s dood ontdekte historicus John Maloof een groot aantal negatieven in een opbergkast die hij op een veiling kocht. In het boek presenteert Vivian Maier de meest uitgebreide collectie van haar werk tijdens de jaren ’50 tot de jaren ’70, afgespeeld in New York, Chicago en tijdens haar reizen. Als straatfotografe weet ze als geen ander het echte leven vast te leggen.

Osiris Hertman, Book 1

Osiris Hertman, een Nederlander die aan de Design Academy in Eindhoven afstudeerde en zijn carrière startte bij Ulf Moritz en later bij Marcel Wanders. Hij heeft de wereld rond gereisd om unieke en prachtige materialen te vinden, die hij gebruikt voor zijn handgemaakte ontwerpstukken. Met zijn passie voor elegantie, schoonheid en vakmanschap creëert Hertman een unieke stijl die is vastgelegd in dit prachtig vormgegeven koffietafelboek.

Retrospective, Josef Hoflehner

Deze fotograaf, afkomstig uit Oostenrijk, vangt al 40 jaar surrealistische momenten op zijn foto’s, hoofdzakelijk in zwart-wit. Reducties en overbelichting helpen hem speciale momenten te ontdekken en vast te leggen. Zijn onderwerpen fascineren de toeschouwer en lopen erg uiteen. Van uitgestrekte IJslandse landschappen tot bijzondere lichteffecten bij personen. De beelden van Hoflehner stralen een bepaalde rust uit, of het nu om een foto van de skyline van New York gaat of om een theeplantage in Maleisië.

Een koffietafelboek maakt een interieur in de industriële stijl compleet. Raak geïnspireerd door de mooiste interieurs in de industriële stijl.