Europa kent ontzettend veel mooie natuur. We hebben hier zo’n beetje alles: mooie stranden, mooie bergen, mooie meren. Die laatste blijven echter vaak nog onopgemerkt. Deze drie Europese pareltjes mogen je echter niet ontgaan.

Meer van Bled, Slovenië

Misschien wel het bekendste meer van Slovenië. Het meer is klein en de omgeving prachtig. Het hele plaatje bij elkaar heeft iets idyllisch, mede dankzij het feit dat er een klein eilandje in ligt. Hierop staat een schattig kerkje uit de 15e eeuw.

FEMFEM Meer van Bled Slovenie

Hallstätter See, Oostenrijk

Er is volgens ons geen mooier dorpje aan een meer dan Hallstatt. Wel een kleine waarschuwing: deze plek kan een uitdaging zijn voor mensen met hoogtevrees. Deze plek is zowel mooi in de zomer als in de winter maar kies voor een bezoekje aan dit meer wel een onbewolkte dag uit. Combineer het bezichtigen van het meer met een bezoekje aan de zoutmijn.

FEMFEM Meren oostenrijk

Loch Ness, Schotland

Het meer waarin het monster van Loch Ness zou wonen. Naast dit mysterieuze verhaal zijn er nog veel meer redenen om dit meer te bezoeken: neem de prachtige omgeving, een bezoek aan Urquehart Castle en het bezichtigen van het prachtige stadje Inverness, slechts op 40km afstand van dit meer.

FEMFEM Lochness

Saimaameer, Finland

Dit is het grootste meer van Finland. Het mooie aan dit meer is dat het niet één groot water is: het zijn allemaal kleine meren in verschillende vormen die aan elkaar verbonden zijn. Rondom en in de meren wordt door de Scandinaviërs veel gefietst, hardgelopen en gekanood.

FEMFEM Meren Finland

Meer een eilandtype? Deze magische eilanden zijn dichterbij dan je denkt.