YouTuber Dionne Slagter (OnneDi) is dinsdagavond op televisie te zien met haar documentaire Moordtieten. In deze docu onderzoekt ze de gevaren van borstimplantaten gemaakt van siliconen. Hierbij doet Dionne zelf een schrikbarende ontdekking..


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door OnneDi (@onnedi)

Siliconen borstimplantaten

Dionne is dertig jaar en besloot acht jaar geleden de stap naar grotere borsten te zetten. Na jaren van pesterijen en een periode van anorexia wilde ze dolgraag vrouwelijke vormen krijgen. De vraag is echter: wat heeft ze in haar lichaam zitten? In eerste instantie was Dionne sceptisch, maar nu krijgt ze een uitslag waar ze behoorlijk van schrikt..

De laatste jaren neemt het aantal verhalen toe van vrouwen met medische complicaties, veroorzaakt door siliconen borstimplantaten: breast implant illness. In de documentaire ‘Moordtieten’ duikt YouTube-ster Dionne Slagter in de wereld van de siliconen borstimplantaten. Waarom kiezen vrouwen nog steeds voor implantaten en wat zijn de gevolgen en vooral de gevaren van haar eigen borstprotheses? Daarmee rijst voor Dionne de vraag: wat zit er in mijn lijf?


Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door OnneDi (@onnedi)

Tikkende tijdbom?

In de documentaire zoekt ze zelf naar de gevaren van haar siliconen borstimplantaten. En waar ze eerst sceptisch was, krijgt ze nu een uitslag waar ze van schrikt: de Platinum Screen haartest van Hair Diagnostix toont aan dat er hoge niveaus aan platina in haar lichaam zitten. Dit betekent dat haar implantaten siliconendeeltjes lekken. Heeft ook zij ‘tikkende tijdbommen’ in haar lijf?

Moet ze nu afscheid nemen van haar borstimplantaten, of is er misschien nog een alternatief? In Moordtieten onderzoekt Dionne niet alleen de gevaren van implanten; ze gaat ook in gesprek met vrouwen die doodziek werden en waarschijnlijk nooit meer beter worden.

De documentaire ‘Moordtieten’ is 1 juni om 20.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.