Als het kouder wordt hebben de meeste mensen ook wat minder motivatie om naar de sportschool te gaan. Met het koude weer, soms zelfs regenachtige, wil je niet op je fiets naar de sportschool om je daar vervolgens volledig in het zweet te werken. Ook wordt het dieet wat minder strikt, want we hoeven toch niet in bikini dit najaar. Toch is het belangrijk om gezond en fit te blijven. Door middel van deze Netflix documentaires pak je de draad weer gemakkelijk op. De verhalen zijn namelijk zo goed en inspirerend dat jij weer gemotiveerd raakt om je gezonde levensstijl op te pakken.

Fat, Sick & Nearly Dead

Joe is een veel te zware en zieke man die zijn leven volledig wil omgooien. Als hij door zou gaan op de manier waarop hij leefde, zou hij niet heel oud worden. Dit is alles wat hij niet wil en gaat daarom in deze documentaire de uitdaging aan om 40 dagen lang alleen maar groene sapjes uit zijn slowjuicer te drinken. Dit doet hij niet zomaar, hij gaat hiervoor naar het land van het eten: Amerika. Hij leert mensen kennen en stelt hen allerlei vragen en schrikt van sommige antwoorden. Tijdens zijn reis ontmoet hij Phil die hetzelfde probleem heeft, samen gaan ze de strijd aan. Ben je benieuwd naar het eindresultaat? Kijk dan vooral deze documentaire. Hij was namelijk zo succesvol dat er een deel twee is gekomen waarin Joe nog meer andere mensen wilt helpen.

Cowspiracy

Geen documentaire met als invalshoek dierenleed, maar een zoektocht naar oplossingen voor problemen die betrekking hebben op het milieu. Problemen als een watergesprek, voedselverspilling en het feit dat natuurgebieden afsterven. In deze documentaire gaat de filmmaker op zoek naar de werkelijkheid, daarom gaat hij langs bij verschillende instellingen zoals Greenpeace. Waar hij verschillende vragen stelt, maar toch steeds de verkeerde antwoorden krijgt. Bijvoorbeeld bij het probleem watergebrek, hier krijgt hij steeds het antwoord dat men korter moet douchen. Maar het echte antwoord ligt geheel ergens anders en daar kunnen wij mensen ook wat aan doen. Deze documentaire laat je zien waarom je sommige veranderingen moet maken in je leven wat betreft eten en drinken. Vooral voor de mensen die vegan eten, vegan willen worden of simpelweg minder vlees willen eten is dit een goede documentaire.

GMO OMG

Iedere dag komt het weer terug: eten. Maar weten we eigenlijk wel wat er precies in ons eten zit? Veel mensen denken te weten dat ze precies weten waar ze mee bezig zijn en denken dat ze heel bewust eten. Toch weet bijna niemand wat GMO (Genetically Modified Organisms) zijn, ze staan namelijk ook nog steeds niet op de voedingsetiketten. Wat houdt dit dan eigenlijk in? Wereldwijd worden er steeds meer onderzoeken gedaan naar de betekenis hiervan en dit blijkt erger te zijn dan we denken (OMG)! In deze documentaire gaat de filmaker opzoek naar het echte antwoord en waarom mensen nog niet genoeg weten van GMO, erg indrukwekkend.

Forks over knives

Gezondheid en plantaardig eten is belangrijker dan we denken. Last van een hoog cholesterol of vaak futloos? Gooi al die pillen maar weg en begin met een plantaardig dieet zegt deze documentaire. “This could be the first generation of children in the United States that lives less than its parents” is de zin waarmee de trailer begint, een heftig begin van een steengoede documentaire die je meteen aan het denken zet. Hoe kan dit en wat is hiervan de reden? We kunnen alles eten wat we willen en het is overal verkrijgbaar, dit zorgt ervoor dat we veel (ongezond) eten. Diabetes en overgewicht liggen daarom op de loer en ziektes als kanker en hartziektes zijn nog steeds niet verholpen. Kan dit alleen door ‘nee’ te zeggen tegen dierlijke en industriële voeding opgelost worden? Dit antwoord vind je in deze documentaire.

Food Choices

Je ben niet helemaal blij met jezelf en wilt daarom afvallen, na een tijdje kom je erachter dat plantaardig eten heel goed helpt. Je valt af en je voelt je ook nog eens top fit, maar toch ben je benieuwd naar meer. Dit overkwam Michal Sierwierski, wie met veel vragen zat. Wat is nou eigenlijk het beste voor ons, onze toekomst kinderen en het milieu? Om deze vragen te beantwoorden heeft hij drie jaar lang de wereld rondgereisd. Hij heeft verschillende experts op dit vakgebied geïnterviewd en gesproken met mensen die hun leven hebben veranderd door gezond te eten. In deze documentaire worden dan ook wereldwijd verschillende eetpatronen onderzocht, waarbij de voedselkeuze wordt gezien als de oorzaak van gezondheidsproblemen en klimaatveranderingen.

Lees ook:

Door deze kleine veranderingen blijf jij ook in het najaar gezond en fit.