Heb je er wel eens van gehoord? Voor een bepaalde tijd in het mooie, warme Thailand lichamelijk gesloopt worden en mentaal getraind worden? Trainen in Thailand is het nieuwe yoga retreat op Ibiza – een sporttrend wat groeit in populariteit. Overweeg jij toevallig een trip naar Thailand om te gaan kickboksen?

Boksen fem Fem

Muay Thai camp in Thailand

Deze bijzondere manier van ‘tot jezelf komen’ is heel erg populair geworden. Ja, hoogstwaarschijnlijk denk je eerder aan rustgevende yoga lessen dan met iemand in een boksring staan als je het hebt over ‘tot jezelf komen’ maar toch zijn er ontzettend veel voordelen aan kickboksen. Je wordt lichamelijke gesloopt, tot het uiterste gedreven met verschillende manieren van trainen, maar juist dat is goed voor je mentale gezondheid.

Maar wat is muay Thai nou precies? Met muay thai kickboksen maak je gebruik van stoten, trappen, ellebogen en knieën. Als je naar een bootcamp gaat waarbij je deze vechtsport zal gaan leren, word er niet alleen geholpen met de voor jou nieuwe vaardigheid te leren, maar ook calorieën te verbranden en het verbeteren van gezondheid (mentaal zowel fysiek) en fitness. Boksen is therapie, je word zo erg tot het uiterste gedreven dat het ook een mentale uitdaging is.

Waarom mensen dit doen?

Is een overvolle agenda is de druppel geworden? Ben je toe aan een break van je stressvolle baan, tik je een burn-out aan, voel je je niet lekker in je eigen lichaam en zou je wel wat kilootjes eraf willen óf ben je gewoon een diehard fan van de populairste sport van Thailand – dan is dit een uitdaging voor jou. Één ding is zeker, je gaat hier herboren en sterker uit komen.

Wat zijn de kosten

Zelf kan je bepalen hoe lang je gaat en dus kan je het zo goedkoop of duur maken als je maar wilt. Uiteraard is er ook een verschil in prijs per organisatie maar dus hebben we drie populaire kickboksscholen in Thailand benaderd om te vragen hoe het zit met de kosten.

FitKoh

Een grove inschatting Muay Thai programma voor vier weken lang, net iets minder dan 200 euro.

TigerMuayThai

Een grove inschatting Muay Thai programma voor vier weken, rond de 396,00 euro.

301Gym

Een grove inschatting Muay Thai programma voor vier weken, rond de  1.273 euro.

Is dit idee van een life change camp iets voor jou? Lees hier in ieder geval meer over waarom elke vrouw zou moeten kickboksen.