Murder on the Orient Express, een verfilming van de gelijknamige detective roman van Agatha Christie en sinds vandaag uit op DVD en Blu-Ray en Video On Demand. Met toppers als Johnny Depp, Penélope Cruz en Kenneth Branagh mag deze film op het lijstje van favorieten. En wij werden letterlijk mee in de film genomen, want wij mochten aan boord van de Orient Express.

orient-express-crew-femfem

Murder on the Orient Express

De wereldberoemde detective Hercule Poirot (Kenneth Branagh) wordt uitgenodigd om mee te reizen met de Orient Express, om er even tussenuit te zijn en rust te krijgen van de vele zaken waar hij voor wordt gevraagd. In deze trein ontmoet hij Samuel Ratchett (Johnny Depp) die hem om hulp vraagt, omdat hij het gevoel heeft dat iemand het op hem heeft gemunt. Poirot slaat dit aanbod echter af. De volgende dag blijkt Ratchett vermoord te zijn en wordt de reis die eigenlijk als vakantie was bedoelt, ineens een helse speurtocht. Het is duidelijk dat een van de mede passagiers de moordenaar is, maar wie?

Wie is de moordenaar?

Een dag in Parijs, aan boord van dé Orient Express. We werden letterlijk mee in de film genomen. Om half 8 in de ochtend stond de trein klaar om ons een onvergetelijke reis te bezorgen, tot er voor onze neus iets gebeurde. Er bleek iemand vermoord te zijn in de trein en de machinist legde ons uit dat wij er gedurende de reis achter moesten komen wie dit had gedaan. We waren echt onderdeel van de film geworden.

De trein was van de buitenkant al indrukwekkend, maar de binnenkant was nog veel mooier. Nee, geen NS trein waar je hutje mutje op elkaar zit en waar de prullenbakken uitpuilen. Nee, mini woonkamertjes met luxe stoelen, tafels, een bureaulampje op iedere tafel en alles bedekt met tapijt. Dit is nog eens een trein.

GM_Express_050

Gedurende de rit van Parijs naar Reims, mochten we genieten van het lekkerste ontbijtje ooit. Tegen de tijd dat we in Reims aankwamen, was het alweer tijd voor lunch. Vervolgens werden we meegenomen naar het champagnehuis van Veuve Clicquot, waar we een rondleiding kregen door de champagnekelder en natuurlijk de champagne mochten proeven. Opeens stormde twee medewerkers van de Orient Express de ruimte binnen. Het was duidelijk dat ze een discussie hadden. Zou dit over de moord gaan? Toen ze ons in de gaten kregen, leken ze betrapt en gingen er snel vandoor.

orient-express-veuve-clicquot-femfem veuve-clicquot-orient-express-femfem

Een interessante rit

Ondertussen werden wij weer mee teruggenomen naar de trein, waar een cocktailworkshop op ons stond te wachten met vervolgens een Afternoon Tea met, wederom, de heerlijkste lekkernijen. Terwijl de trein weer koers zette naar Parijs, werden wij nog even flink in de watten gelegd. Maar er moest ook gewerkt worden. Want wie was de moordenaar? Alle vijf de medewerkers hadden iets verdachts. Het nieuwste meisje van de crew liep de hele tijd met een bebloede zakdoek, zou dit een teken zijn? Een andere vrouw hoorden we aan de telefoon zeggen dat ‘niemand dit mocht weten’. Kevin, een van de crewleden, had een rode vlek op zijn kraag en Jeremy’s mouw was gescheurd. Of was de machinist zelf de moordenaar en wilde hij dit verbloemen door anderen verdacht te maken?

B_Express_014

De ontknoping

Zelf had ik mijn zinnen op de vrouw gezet, ze leek heel aardig maar het telefoongesprek was me bijgebleven. De trein arriveerde in Parijs, onze spullen werden gepakt en we gingen met zijn allen naar buiten, waar het mysterie werd ontrafeld. De rode vlek op de blouse van Kevin bleek een lippenstift afdruk van zijn collega. Dat was dus ook hetgeen dat ‘niemand mocht weten’; ze hadden een affaire. Het bloed op de zakdoek van het nieuwe meisje bleek van haar vinger te komen, waar ze een pleister droeg. Jeremy bleek de dader. Hij had zijn blouse gescheurd aan het moordwapen en had het gedaan omdat hij altijd de vuile klusjes moest oplossen, niemand hem waardeerde en hij er helemaal genoeg van had. Al met al een interessante rit waar we echt het gevoel kregen ín de film te zitten. Er kwamen veel elementen uit de film terug, waardoor de film voor mij nóg interessanter werd. Ik voelde me voor een dag een echte Poirot en het was fantastisch.

GM_Express_034

Heb jij de film nog niet gezien? Deze is vanaf vandaag verkrijgbaar op DVD en Blu-Ray en online te bekijken via onder andere Pathé Thuis.