Als het op slaapkleding aankomt dan weet je dat de een dat het liefst doet in een pyjama en de ander fully nude. Amerikaans onderzoek toont aan dat er heel veel voordelen zijn voor mensen die het liefst hun bed in stappen in hun nakie. Klinkt op zich ook wel lekker als het buiten 30 graden is, toch?

naakt slapen FEM FEM

Je koelt je lichaam af en verbetert je geheugen

Je lichaam koel houden kan de sleutel zijn voor een betere nachtrust en helpt bij het raken in een diepe (en herstellende) slaap, REM-slaap en DELTA-slaap genoemd, die belangrijk zijn voor het geheugen. Het gaat niet zozeer om de kleding zelf, maar meer om de lichaamstemperatuur. Dus als je minder kleding hebt, kun je sneller in slaap vallen en diepe slaapfasen bereiken die je misschien misloopt als je een pyjama draagt.

Je houdt je gewicht onder controle

Het bereiken van die diepere stadia van slaap helpt niet alleen je herinneringen op te slaan. In diepe slaapstadia scheid je meer van een hormoon af dat leptine wordt genoemd. Dat je kan helpen je eetlust op een afstand te houden en gewicht te houden. Dus wat gebeurt er als je je onrustig slaapt en die diepere stadia mist? Je lichaam produceert meer van een hormoon ghrelin, dat werkt bij het creëren van hongergevoelens. In feite is een nacht van slaapgebrek genoeg om het niveau van ghrelin (en op zijn beurt gevoelens van honger) te verhogen.

Je zult meer seks hebben

Onderzoek laat zien dat stellen die naakt sliepen gelukkiger waren met hun relaties dan degenen die met kleding aan sliepen. Er zijn pop-science, anekdotische gegevens over de afgifte van oxytocine (ook wel liefdehormoon genoemd). Minder kleren, meer oxytocine, meer seks?

Het versterkt je spieren en botten

Als je lichaam zijn temperatuur probeert te reguleren, wekt dat je hormonale systeem op, inclusief groeihormonen. Het voordeel van naakt slapen hierin is dat dit hormoon het functioneren van de spieren en botten verbetert.

Last met slapen door de warmte? Gelukkig hebben we tips.