We worden opgevoed met pyjamaatjes en ook de lingeriemarkt biedt ons ontelbaar veel mooie nachtjurkjes en schattige slaapbroekjes. Toch is het eigenlijk beter om zonder kleding te slapen. Waarom? Dat legt FEM FEM je uit.

Dieper slapen

Dr. Saldmann legt ons uit dat het niet goed is voor je gezondheid om je lichaam de mogelijkheid te geven om ’s nachts te zweten. Volgens Saldmann slapen we beter wanneer we in een donkere ruimte slapen en is het beter om compleet in je nothing te slapen. Misschien voelt dit in het begin een beetje onwennig maar na een tijdje is het eigenlijk heel lekker. Waarom dat zo goed is? Wanneer je lichaamstemperatuur naar beneden gaat slaap je dieper en wordt je ’s nachts minder vaak wakker. Door het dragen van een pyjama of verschillende lagen in bed voorkom je dat je lichaam haar eigen temperatuur gaat reguleren. Slaap daarom ook niet het hele jaar onder een winterdekbed maar hou het bij een dunne deken, dat is meer dan genoeg.

Metabolisme

Naast dat het goed is voor de kwaliteit van je slaap is slapen zonder kleding en ondergoed ook goed voor je metabolisme. Uit een onderzoek is gebleken dat de personen die sliepen in een koele kamer een toename zagen van maar liefst 42% van de bruine vetten. Deze, goede, bruine, vetten zijn verantwoordelijk voor het verbranden van energie en het regelen van je lichaamstemperatuur. Wanneer we worden blootgesteld aan koele temperaturen maken we dus meer bruin vet aan, hetgeen resulteert in een verbetering van het metabolisme. Wordt het snel warm in je kamer? Neem dan een koude douche voordat je naar bed gaat.