Hey, uitzonderingen nagelaten maar vaak is een one night stand ook echt alleen een one night stand. Waarschijnlijk weet je dit ook, ik durf te wedden dat dit niet de eerste keer is dat dit tegen je is gezegd. Toch zijn je hoofd, hart en dat gebied daar beneden het niet altijd eens over deze stelling. Wanneer je terug denkt aan je tijd met your special someone maak je het waarschijnlijk beter dan het eigenlijk is. I don’t blame you; dopamine, oxytocine en orgasmes doen dat soort dingen met je.

Voordat je je roze bril weer opzet en denkt ‘misschien is het deze keer anders’, let me tell you honey: it never is. 

rachel-paolo-

Naar bed gaan met je ex, hoe zit dat?

Eerlijk, als die ene jongen of dat meisje in je leven hoorde te zijn was hij of zij dat waarschijnlijk ook. Jij bent verder gegaan en je ex lover ook, toch roept jullie reünie vragen bij je op. Wat je waarschijnlijk wel weet is dat de hele situatie pretty damn confusing is. Je ex lief doet er alles aan om je het gevoel te geven dat hij of zij echt om je geeft. Dat hij of zij je echt heeft gemist en dat het deze keer echt anders gaat.Wanneer er seks in het spel is kunnen mensen een draai van 180 maken, totdat ze hebben gekregen wat ze willen.

Wanneer er seks in het spel is kunnen mensen een draai van 180 maken, totdat ze hebben gekregen wat ze willen.

De volgende ochtend is het weer net zo ongemakkelijk als de vorige keer. Ze zijn eerder wakker dan jou omdat ze nog een ‘afspraak’ hebben, zoeken hun sleutels die ze de vorige avond flamboyant weggooide om hun handen vrij te hebben voor jou, pakken hun telefoon weer op waar alweer een nieuwe Tinder match aan het wachten is op hetzelfde avontuur. Ze geven je een vluchtige kus en ze zijn weg.

Hier geen zin meer in? Dan is het belangrijk om na te denken waarom je überhaupt in deze situatie terecht bent gekomen. Denk ook over de motieven die je ex lief zou kunnen hebben. Waarschijnlijk kom je tot de veronderstelling dat jullie beweegredenen waarschijnlijk een hele hoop verschillen. Waarom je ex dit zou willen vraag jij je af? Wij hebben een paar ideeën:

Je stelt ze gerust

Wanneer iemand ons pijn doet denken we er vaak niet aan maar: je ex heeft ook gevoelens. Na een break-up kan het zijn dat ze in paniek raken en opzoek gaan naar iets wat vertrouwd aanvoelt. Niet alleen een break-up hoeft voor dit resultaat te zorgen. Zijn ze verhuist? Hebben ze een nieuwe baan? Of hebben ze problemen met hun vrienden of familie? Deze gevoelens kunnen bij je ex lief namelijk voor hetzelfde resultaat zorgen.

Is dit het geval? Dan moet je vergeten wat ik net heb gezegd: deze ex zal er waarschijnlijk niet alles aan doen om je het gevoel te geven dat hij of zij echt om je geeft. Mean, denk je dan, maar er is ook een voordeel aan deze hele situatie. Je hebt waarschijnlijk gelijk door wat voor doel hij of zij voor ogen heeft. Hoewel deze ex denkt dat een avondje met jou alle problemen op zal lossen en dat heel erg vleiend is, is dit obviously niet de oplossing. Ze hebben een knuffel nodig, maar niet van jou.

Ze hebben een knuffel nodig, maar niet van jou.

Ze zijn dronken

Is je ex dronken en probeert hij of zij wat met jou? Dan is het hoogstwaarschijnlijk niet het geval dat hij of zij eindelijk doorheeft dat jullie voor elkaar zijn gemaakt. Sterker nog, ik durf te wedden dat je ex lief helemaal niet nadenkt. Het maakt ze op dit moment niet uit of ze jou (of hunzelf) hiermee pijn doen.

Ze kennen niet anders

We kennen het allemaal: die ene persoon die steeds terugkomt wanneer het uit is met iemand anders. Hoe lang je diegene kent ligt natuurlijk aan jou. Je kan het namelijk toelaten of er een stop achter zetten. Jullie doken het bed in voordat hij of zij met Sanne ging en na Thom was je ook van de partij. Drie jaar later, nu het uit is met Patrick begint alles opnieuw.

Ze geven je het gevoel dat het deze keer anders is, dat ze een fout hebben gemaakt en dat ze jou hadden moeten kiezen. Hoewel je diep van binnen weet dat dit niet zo is, is het vleiend om te geloven dat het waar is wat ze zeggen. Wat er echt aan de hand is? Ze voelen zich kwetsbaar en willen zich geliefd voelen. Zielig denk je dan, maar wil jij je ex helpen? Laat je ex lief zijn of haar gebroken hart helen in hun eentje.

Laat je ex lief zijn of haar gebroken hart helen in hun eentje.

Natuurlijk zijn er in dit geval twee mensen die seks hebben dus heb jij logischerwijze ook een aandeel in dit hele verhaal. Hieronder een paar redenen waarom jij het bed zou willen delen met je een ex.

Je maakt excuses voor je ex

Alles gebeurt met een reden, toch? Misschien negeerde ze je zo lang omdat ze het druk hadden met hun carrière en komen ze er eindelijk achter dat jij de ware bent? Er zijn genoeg excuses die je voor je ex kan verzinnen maar vroeg of laat is het tijd om de waarheid onder ogen te zien. Als ze bij je wilden zijn, waren ze dat wel. Als ze van je hielden, lieten ze dat wel zien.

Als ze bij je wilden zijn, waren ze dat wel. Als ze van je hielden, lieten ze dat wel zien.

Misschien geven ze wel echt om je als persoon, misschien ook niet. Zou je niet liever bij iemand willen zijn waarvan je het zeker weet?

Jij bent dronken

Klinkt bekend, niet? Ook jij kan in een dronken bui dingen doen waarvan je later spijt hebt. Net zoals je ex. Hoewel je dan denkt dat je echt om diegene geeft en dit misschien ook wel het geval is, is dit niet het juiste moment. Op dit moment denk je niet na en doe jij jezelf en je ex onnodig veel pijn.

Je vindt het moeilijk om verder met je leven te gaan

Heb je het gevoel dat je vastloopt als het gaat om je liefdesleven? Dit kan meerdere oorzaken hebben en komt vaker voor dan je denkt. Misschien ben je bang dat je hart toch wel gebroken wordt of dat er niemand is die je gelukkig kan maken. Weet je, ik zeg het zo: het maakt niet uit wat voor redenen jij en je ex hebben. Seks gaat je problemen niet oplossen en dat heeft het nooit gedaan. Het is namelijk super belangrijk dat jij onthoud dat je genoeg bent, zelfs als je alleen bent. Geluk komt namelijk vanuit jezelf en geen ex kan je daarbij helpen.

Weet jij eigenlijk wat er gebeurt met je lichaam als je bijna nooit seks hebt? We hebben het niet getest maar weten toevallig wel het een en ander over het onderwerp. Lees en huiver.