De true-crime fans hebben dit zeker niet gemist: The Jeffrey Dahmer Story. De serie is vorige week op Netflix verschenen en dat is de families van de slachtoffers ook niet ontgaan. Zij uiten zich op Twitter.

Bron: Netflix

Jeffrey Dahmer

De serie vertelt het verhaal van de seriemoordenaar Jeffrey Dahmer, ook bekend als de ‘Milwaukee Cannibal’. Hij was verantwoordelijk voor de moord op 17 mannen en jongens tussen 1978 en 1991. Zijn misselijkmakende misdrijven omvatten verminking, necrofilie en kannibalisme, waarbij de Netflix-serie die gruwelijke methoden illustreert.

Het verhaal van Dahmer is niet alleen zo bekend vanwege zijn gruwelijke daden, maar óók vanwege de voortdurende mislukkingen van de politie. Omdat Dahmer een witte — en hierom volgens de politie ‘onverdachte’ man was — kon hij jarenlang ongestoord blijven moorden. De politie nam de telefoontjes van Dahmers zwarte buren niet serieus. Zelfs niet toen een 14-jarige jongen naakt en bebloed voor Dahmers huis lag.

De politie koos de kant van Dahmer – die de verwarring verklaarde en uitlegde dat het om een ‘dronken vriend’ ging – en stuurde de jongen weer terug het huis in. De 14-jarige is daarna alsnog vermoordt.

Meningen

Hoewel de serie snel in de top 10 van meest bekeken van series op Netflix terecht kwam, wordt het niet door iedereen even gewaardeerd. De afschuwelijke dingen die Dahmer zijn slachtoffers aandeed, is namelijk niet het enige waar mensen het over hebben. Een aantal kijkers nemen het op voor de families van de slachtoffers, zij uitten zich op Twitter over het gevoel ‘opnieuw getraumatiseerd’ te zijn.

Een kijker op Twitter deelde zijn mening: “Wacht? Waarom heeft Netflix een documentaire over Jeffrey Dahmer opnieuw gemaakt alsof er niet al drie eerdere documentaires over zijn geschoten? Het kapitalisme is ziek en dit is echt verontrustend voor de slachtoffers.”

Getraumatiseerd

Eric Perry, neef van Errol Lindsey — één van de slachtoffers van Dahmer — uitte zich ook op Twitter. “Ik vertel niemand waar ze naar moeten kijken, ik weet dat true crime-media enorm is op dit moment. Maar als je echt nieuwsgierig bent naar de slachtoffers, mijn familie (de Isbells) zijn boos over deze show. Het traumatiseert keer op keer, en waarvoor? Hoeveel films/shows/documentaires hebben we nodig?” Eric is ook boos om het feit dat Netflix zijn familie niet heeft gewaarschuwd.