Na een aantal wijn evenementen in onze hoofdstad gaan we dit weekend richting onze buren in Utrecht om te genieten van verschillende wijnsoorten. Aanstaande zaterdag is namelijk de allereerste editie van “Nacht van de Wijn” waar je nieuwe wijnen kunt ontdekken.

zaterdag wijndrinken Utrecht FEM FEM

Nacht van de Wijn

Om 20:00 gaan de deuren van de Central Studio’s in Utrecht open met 35 verschillende bars die allemaal verschillende wijnen serveren. Er zijn in totaal dus zo’n 150 wijnen van de beste importeurs van het land en het allerfijnste hiervan: je betaalt één euro per proefglas. Wil jij je meer verdiepen in wijn kan je zelfs mee doen aan een interactieve wijncollege van Edwin Raben, de man die drie keer is uitgeroepen tot beste sommelier van het land.

Ook kun je hier leren hoe je je eigen wijn kunt maken, hoe je met een sabel de kurk van een fles kapt, genieten van hapjes van verschillende foodtrucks én breng je de avond dansend door op plaatjes die je zelf kunt uitzoeken uit de enorme vinyl collectie van de DJ.

De “Nacht van de Wijn” vindt plaats op 6 en 7 juli in de Central Studio’s in Utrecht en duurt van 20:00 uur tot 02:00 uur.

En als je dan toch in Utrecht bent, dit zijn de lekkerste plekken om te lunchen.