Slapend naar de zon: dat is wat je met de nachttrein van Amsterdam naar Barcelona eigenlijk doet. Je stapt in de trein, laat je vervoeren, en stapt uit in hartje Barcelona. Dat is wat ons betreft de perfecte girls trip of vakantie met je lover.

Zonvakantie en citytrip ineen

Instappen in Amsterdam en uitstappen in Barcelona? European Sleeper is er momenteel druk mee bezig om dit mogelijk te maken. Dus als het goed is kunnen we over een jaar met de trein van Amsterdam naar Barcelona.

Barcelona is wat ons betreft de perfecte bestemming voor een vakantie. Je kan hier namelijk ideaal een zonvakantie en citytrip met elkaar combineren. Tot nu toe konden we alleen in Barcelona komen met het vliegtuig of met de auto, maar binnenkort komt daar dus verandering in.

European Sleeper

European Sleeper is een Nederlands/Belgische spoorwegmaatschappij die streeft naar duurzaam reizen. We weten namelijk allemaal dat vliegtuigen enorm vervuilend zijn voor het milieu, en ook autorijden is niet een hele duurzame optie. In een trein passen natuurlijk honderden autobestuurders, wat dus heel wat CO2 zal gaan besparen.

Tot nu toe heeft European Sleeper al meerdere trajecten mogelijk gemaakt naar steden als Brussel, Berlijn, Praag en Dresden, maar binnenkort komt er daar dus nog eentje bij. Ze zijn nu namelijk druk bezig met een Sleeper die richting Barcelona zal gaan rijden.

17,5 uur reizen

Zie je een tripje naar Barca met de nachttrein wel zitten? Dan moet je nog even geduld hebben. Het duurt nog ongeveer tot december 2023 tot deze Sleeper ook daadwerkelijk zal rijden en je in 17,5 uur in hartje Barcelona uit kunt stappen. De Sleeper vertrekt vanaf Amsterdam en stopt daarna nog in Den Haag, Rotterdam en Roosendaal. Hierna zal de trein natuurlijk ook in het buitenland nog een aantal stops maken. De reis duurt in totaal 17,5 uur, dus als de trein om 17:50 uur wegrijdt uit Amsterdam, ben je de volgende dag om 11:20 uur in Barcelona. Hoe amazing is dat?