Staat er een weekendje weg met de vriendinnengroep op de planning, maar zijn jullie er nog niet over uit waar naar toe? Wij helpen je op weg! Door de comeback van de nachttrein, zit je binnen no-time in een van deze Europese steden.

trein nachttrein citytrip

Nachttrein

Reizen met de trein is een lange tijd niet de meest populaire manier van reizen geweest. Maar door de stijgende prijzen van vliegtickets, lijkt daar in 2023 verandering in te komen! Twee jaar geleden maakte we voor het eerst kennis met de European Sleeper. Dit is een nachttrein die een aantal grote Europese steden met elkaar verbindt. Hoe relaxt is het om slapend van Amsterdam naar Praag te reizen?! De trein racet niet alleen naar Tsjechië, maar stopt ook in de steden Wenen, Milaan, München, Verona en Venetië. De keuze is reuze!

Berlijn

Dit jaar wordt ook Berlijn aan de lijst toegevoegd. Vanaf 25 mei reis je binnen tien uurtjes naar het hart van de Duitse hoofdstad. Deze rijdt helaas niet elke dag, dus plan je vertrek op maandag, woensdag of vrijdag. In Nederland zijn er meerdere plekken om op te stappen, super handig! Hebben jij en je vriendinnen niet veel geld om uit te geven aan de trip? No worries! Voor nog geen vijftig euro heb je al een ticket op zak.

Siësta in Barcelona

Wil jij tijdens je stedentripje ook nog een middagje op het strand liggen? Dat kan! Vanaf deze winter reis binnen negen uur slapend naar Barcelona. Houd een siëstaatje in de trein of geniet van het uitzicht. De Sleeper rijdt door België en Frankrijk om in het zonnige Spanje te arriveren. De trein vertrekt in Nederland vanuit Amsterdam, Den Haag HS, Rotterdam en Roosendaal. Wat zo’n tripje je gaat kosten, is nog niet bekend. Maar wij gaan ervan uit dat het voordeliger is dan vliegen!

Hiernaast staan er nog meer nieuwe plannen klaar voor de European Sleeper. Stockholm voegt zich dit jaar ook nog toe aan de lijst van landen. Genoeg leuks om uit te kiezen dus!