Steeds meer meiden maken liever een tripje naar de nagelsalon dan dat ze zelf hun eigen nagels moeten lakken. En wij snappen dat ook wel, je bent er namelijk best wel even mee bezig en na twee dagen is de helft van je nagellak er weer vanaf. Maar dat hoeft absoluut niet altijd zo te zijn. Wij delen met jullie onze geheimen waardoor onze nagellak weken lang perfect blijft zitten!

Nagellak nagels langer zitten topcoat Essie
Bron: Pinterest

Nagellak

Welke nagellak je gebruikt is één van de belangrijkste dingen waar je op moet letten als je langer wil genieten van je manicure. Het is absoluut niet nodig om super dure nagellak te kopen. Er zijn namelijk heel veel goedkopere, goede opties. Een van onze favorietjes is wel echt de nagellak van de Hema. Deze nagellak is long lasting en zal dus ook minder snel van je nagels gaan dan andere merken. De prijs zit tussen de €3,50 en €4,- per stuk. Heel wat goedkoper dan je nagels laten doen in de salon.

Van een lichte kleur waarmee je Hailey Bieber haar iconische glazed donut nails creëren tot een perfect lente kleurtje die we absoluut overal terug gaan zien dit jaar.

Hema nagellak
Hema nagellak

Het geheim

Long lasting nagellak is goed, maar blijft uiteraard niet wekenlang zitten. Om dat voor elkaar te krijgen heb je ook nog iets anders nodig: een topcoat. Onze absolute favoriet is namelijk de Good To Go topcoat van Essie. Geloof ons: dit product doet wonderen.

Zo doen wij onze nagels

Als wij onze nagels doen beginnen we altijd met een basecoat. Deze zorgt er voor dat je nagel zelf niet verkleurd en ook blijft je nagellak daardoor nóg langer goed zitten. Dan, afhankelijk van hoe dekkend de nagellak is, brengen we een aantal laagjes nagellak aan. Goed tussendoor alles laten drogen en echt alleen met een nieuw laagje aanbrengen als je zeker bent dat het droog is. Dit kan even duren, maar alles voor de perfecte nagels hè.

Als je dan tevreden bent met de dekking van je nagellak en je het gevoel hebt dat er genoeg laagjes op zitten is het tijd voor de topcoat. Breng deze op al je nagels aan om je manicure helemaal te securen. Dan weet je zeker dat je nagellak de komende weken helemaal nergens naar toe gaat. Om deze nagellak er vervolgens weer af te halen kan je gewoon nagellak remover en watten schijfjes gebruiken. En dan ben je weer helemaal ready om aan je nieuwe nagels te beginnen!