Je kunt nooit genoeg vakantie hebben in een jaar, zeker als het om een actieve vakantie gaat. Hoewel in Nederland de herfst al overduidelijk begonnen is en de temperaturen aan het dalen zijn, wil dat niet zeggen dat je niet elders in Europa ook in het najaar nog terecht kan voor een actieve vakantie op een mooie bergbestemming met een aangenaam klimaat. We bespreken vijf van de mogelijke opties qua bergachtige bestemmingen met een aangenaam klimaat. Lees meer over deze bergbestemmingen op de blog van CAMPZ!

actieve vakantie
Instagram Zoelaz

Canarische eilanden

De vulkanische Canarische eilanden horen bij Spanje en liggen een eindje voor de West-Afrikaanse kust. De eilanden, hoewel in wisselende mate, bieden verrassend veel bergachtig terrein waar je zeker de uitdaging aan kunt gaan. Op Tenerife vind je zelfs de hoogste berg van Spanje, de vulkaan El Teide. Ook is het weer er het hele jaar lang aangenaam, waardoor het de perfecte bestemming is voor een actieve vakantie in het najaar.

Griekenland

Ook rondom de Middellandse Zee kun je in het najaar nog prima terecht voor een actieve vakantie. Griekenland kennen we vooral als zonbestemming, maar het is daarnaast ook nog eens een bijzonder bergachtig land. Beklim bijvoorbeeld de mythische berg Olympus, breng een bezoek aan Meteora of maakt een tocht door het Pindo gebergte, de grootste bergketen van het land die als een ruggengraat langs het hele Griekse vasteland loopt. En geniet waar mogelijk natuurlijk van de lokale keuken!

Albanië

Albanië blijft, ondanks het feit dat het communisme daar al lang verleden tijd is, een van de meer mysterieuze bestemmingen in Europa. Meer dan de helft van land is bergachtig, waardoor er meer dan genoeg uitdaging is. Het zal er in het najaar misschien wat minder warm zijn dan op de Canarische eilanden, maar gezien de ligging vlak boven Griekenland kan ook dan het weer er nog aangenaam zijn. De prijzen zijn er voor Nederlandse begrippen laag, en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen.

actieve vakantiebestemming
Instagram Zoelaz

Italië

Naar Italië gaan we vaak voor een zonnige vakantie vol cultuur en heerlijk eten. Maar het land is ook rijk aan bergen. In het noorden zijn er de Alpen en de Dolomieten, die in de winter veranderen in een wintersportgebied. Naar het zuiden toe zijn er de Apennijnen, waar de kans op mooi weer in het najaar beter is en waar ook prachtige hikes en wandelingen te maken zijn. Ook op de eilanden Sardinië en Sicilië kun je profiteren van het bergachtige landschap. Op de laatste kun je bijvoorbeeld de beroemde vulkaan de Etna beklimmen.

De Pyreneeën

De Pyreneeën zijn doorgaans zonniger dan de Franse Alpen, hoewel ze in het najaar ook een wintersportbestemming worden. In het najaar kan het weer dus wisselend zijn, maar dat hoeft de pret niet te drukken. De Pyreneeën bieden 430 kilometer aan gebergte dat Frankrijk scheidt van Spanje met meer dan 200 bergtoppen van ruim 3.000 meter hoog. Hier is meer dan genoeg uitdaging te vinden. En natuurlijk is ook het mooi voor de bucket list om het bergstaatje Andorra aan te doen onderweg!

Als je je bestemming gekozen hebt voor je actieve vakantie in het najaar en je reis hebt geboekt, ben je er bijna klaar voor. Nu nog even shoppen op CAMPZ voor benodigdheden en dan heb je je uitrusting compleet voor elkaar!