Elk jaar brengt Google ‘Year in Search’ uit. Dat is een overzicht van trending zoekopdrachten in Nederland van het jaar. Year in Search geeft een mooi tijdsbeeld, zowel lokaal als wereldwijd. De lijstjes geven namelijk een unieke inkijk in wat ons dit jaar bezig heeft gehouden. Deze namen hebben wij Nederlanders dan ook massaal opgezocht.

Google Year in Search Nederland
Bron: @alib en @lilkleine

About The Voice of Holland

Geen shocking news: Nederlanders hebben dit jaar massaal The Voice of Holland opgezocht. Zo zochten mensen veel op onder anderen Jeroen Rietbergen en Ali B, twee van de hoofdrolspelers in het vermeende misbruikschandaal. Jeroen kun je hierin als winnaar zien (wij zouden er niet heel trots op zijn), gezien hij in drie categorieën in de top drie staat. In Algemeen op nummer twee en bij Muziek en Nederlanders op nummertje één. Linda de Mol (de ex-vrouw van Jeroen Rietbergen) is ook heel vaak opgezocht.

Ook wilden velen weten wie Nienke Wijnhoven (een van de vermeende slachtoffers) en Breghje Kommers (de vrouw van Ali B) waren.

Depp vs Heard

Afgelopen jaar was er natuurlijk ook de rechtszaak tussen Johnny Depp en Amber Heard. Amber beweerde namelijk dat Johnny haar meerdere keren zou hebben geslagen en dat ze daardoor slachtoffer zou zijn geweest van huiselijk geweld. De hele wereld kon meekijken met de spraakmakende rechtszaak tussen de oud-geliefden.

Het is dus niet zo gek dat die twee heel veel opgezocht zijn. Zij staan in de top drie in de categorie Internationale celebrity’s. Na hun volgt niemand anders dan Vladmir Poetin.

Verder…

Ook de naam Lil Kleine en Glennis Grace, die van mishandeling werden verdacht werden massaal opgezocht. Ook Jeffrey Dahmer, een Amerikaanse seriemoordenaar waar Netflix een serie over maakte, was een populaire zoekterm. Op The Tinder Swindler, een Netflix-film over een man die vrouwen via een datingapp oplicht, werd eveneens veel gezocht.

Ook werd er veel gegoogeld naar overleden sterren als Bob Saget, Olivia Newton-John en Aaron Carter. Ook Nederlandse beroemdheden die niet meer onder ons zijn, waren trending op Google. Zo zochten mensen vaak op Piet Paulusma, Henny Vrienten en Jan Rot.