Het hebben van hoofdpijn is heel erg vervelend. Hoofdpijn kan ervoor zorgen dat je niet alleen moody, maar ook ontzettend moe bent. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn, maar ook verschillende manieren om er snel vanaf te komen. Wij zetten negen natuurlijke manieren om van hoofdpijn af te komen voor je op een rij.

9 natuurlijke manieren tegen hoofdpijn

Het hebben van hoofdpijn is heel erg vervelend en kan je in het dagelijks leven behoorlijk belemmeren. Gelukkig kunnen deze natuurlijke manieren tegen hoofdpijn enorm goed helpen.

Zorg ervoor dat je regelmatig slaapt

Wanneer je niet goed slaapt, is dit één van de grootste oorzaken waarom je last hebt van hoofdpijn. Probeer zoveel mogelijk routine op te bouwen om extreme hoofdpijn te verminderen. Ga iedere avond rond hetzelfde tijdstip naar bed en sta ook op hetzelfde tijdstip op. Routine doet wonderen voor je lichaam.

Zorg ervoor dat je genoeg beweegt

Je hebt er misschien geen zin in als je last hebt van hoofdpijn, maar als jij drie keer per week sport kan dit ervoor zorgen dat jij geen last meer hebt van hoofdpijn.

Stress

Eén van de redenen waarom mensen snel last hebben van hoofdpijn is stress. Probeer dus zoveel mogelijk stress te verminderen. We know, dit is best wel lastig. Probeer allereerst te praten met iemand die vertrouwt en zorg dat je voldoende me-time neemt. Ga een stuk wandelen of luister naar je favoriete muziek.

Gember

Gember is één van de natuurlijke manieren tegen hoofdpijn die er snel voor kan zorgen dat je immuunsysteem versterkt wordt. Naast dat het goed is voor je immuunsysteem, is het ook nog eens goed tegen de hoofdpijn.

Neem melatonine

Melatonine is een hormoon dat je lichaam aanmaakt om slaperig te worden. Onderzoeken hebben aangetoond dat melatonine ook kan helpen om clusterhoofdpijn en migraine te voorkomen. Ook kan melatonine ervoor zorgen dat je slaapritme verbetert, waardoor je ook weer minder snel hoofdpijn krijgt.

Probeer acupunctuur

Acupunctuur is een manier om de energiebalans in je lichaam te herstellen. Door naalden op een bepaalde manier in je lichaam te plaatsen, kan je hoofdpijn als sneeuw voor de zon verdwijnen. Doe dit obviously niet zelf, maar laat dit door een expert doen. Het klinkt eng, maar valt in de praktijk reuze mee.

Rustig aan met geur

Te sterke geuren kunnen ervoor zorgen dat je hoofdpijn verergert. Zorg er dus voor dat je bijvoorbeeld niet te veel parfum opspuit of boven een pan met sterke geuren hangt.

Medicatiegebruik

Gebruik jij op een dag behoorlijk wat medicatie? Te veel medicatie kan ervoor zorgen dat je last kan krijgen van hoofdpijn. Even minderen dus…

Probeer wat yoga

Yoga is heel erg goed wanneer je last hebt van hoofdpijn. Het rekken en trainen van je spieren zorgt voor ontspanning in je lijf, waardoor je minder snel hoofdpijn krijgt. En het klinkt ook gewoon heel erg zen, toch?

Lees ook: Hoofdpijn? Bier is volgens de wetenschap de beste pijnstiller