Jaren geleden kwam de klassieke Nederlandse romcom Verliefd op Ibiza uit. Hierna volgde Verliefd op Cuba. Enne, wij hebben goed nieuws. De regisseur van die bekende films, Johan Nijenhuis, gaat binnenkort van start met de opnames van een gloednieuwe romcom: Verliefd op Bali. Het is zijn twintigste film en de opnames beginnen eind april in het mooie Indonesië. Wij praten je bij over de film.

nieuwe nederlandse romantische comedie verliefd op bali
Bron: Dutch Film Works

Verliefd op-reeks

Johan Nijenhuis is een van de meest succesvolste Nederlandse filmregisseurs. Hij heeft al heel wat bekende titels op zijn naam staan. En niet alleen dat. Nee, bijna al zijn bioscoopfilms werden ook nog eens bekroond met een gouden of soms wel een platina film. Deze nieuwe film belooft dus een succes te worden.

Dit wordt het derde deel van de ‘Verliefd op’ reeks. In 2013 kwam het eerste deel uit die zich afspeelde op Ibiza. Hierna in 2019 volgde Cuba en nu is het de beurt aan Bali. De cast wordt eind april bekend gemaakt. Maarre, wij weten al één actrice. Wieteke van Dort zal de belangrijke bijrol van een oud omaatje gaan vertolken.

Verhaallijn

Deze typische Nederlandse romcom gaat over Cornelie. Hij hoopt dat een reis naar Bali ervoor zal zorgen dat zijn twee volwassen dochters meer naar elkaar zullen groeien. Er is één ding wat ze niet had verwacht. De moeder van het tweetal is van Indonesische afkomst en het bezoekje aan Bali brengt daarom herinneringen omhoog. De dochters worden geconfronteerd met hun weggedrukte Indische geschiedenis. Pas als ze hun familieachtergrond ontrafelen kunnen ze geluk vinden in hun gezin en de liefde.

Releasedatum

De opnames moeten nog beginnen. Het is dus geen verrassing dat deze film nog even op zich zal laten wachten. Het gaat nog even duren, maar in 2024 zal Verliefd op Bali in de Nederlandse bioscopen te zien zijn. Wij zijn ervan overtuigd dat deze romcom het wachten waard zal zijn.

Lees ook: Luistertip: podcast van Hoe Overleef Ik-reeks nu online