Vanaf 8 februari opent NENI haar deuren in Amsterdam. Bekend om de rijke smaken van zongerijpt fruit en een overvloed aan groentes. Haya Molcho’s inspiratie voor NENI ontstond uit de passie voor eten, het warme familiegevoel en de liefde voor het delen hiervan. Bij NENI kun je samen met jouw gezelschap genieten van de overheerlijke gerechten, de cocktails in de bar of de zelfgebakken focaccia’s, zuurdesembroden en zoetigheden. Deze overheerlijke Oost-Mediterrane keuken is vanaf nu binnen handbereik.

Neni Amsterdam

Tel Aviv naar Amsterdam

Dat Tel Aviv het bezoeken waard is, is een feit. De stad is waarschijnlijk alles wat je niet verwacht van een stad in Israël. Wij spraken met de zonen van Haya welke ons enthousiast maakten over de stad. Vriendelijke locals en de geweldige sfeer, Tel Aviv is zeker een paar plekken op mijn bucketlist gestegen. Voordat het zover is, kun je in ieder geval al de gerechten met hun roots in deze bestemming proeven bij NENI in Amsterdam. Smaakvolle mezze, frisse aangemaakte groentes, specialiteiten van de houtskoolgrill en culinaire vis- en vleesgerechten uit de steenoven. Je kunt het zelf allemaal aanschouwen in de centraal gelegen open keuken.

yoav-aziz-1216987-unsplash simon-goetz-447886-unsplash (1) shai-pal-1296372-unsplash

NENI: Nadiv, Elior, Nuriel en Ilan

NENI is het restaurantconcept van de Molcho familie. Naast dat het samenzijn voor deze familie een van de belangrijkste dingen is, is zelfs de naam NENI gebaseerd op de vier zonen van Haya Molcho. Tien jaar geleden vond het bedrijf zijn oorsprong op de Naschmarkt in Wenen en tot op de dag van vandaag hebben alle familieleden een actieve rol in het bedrijf. Het motto van de familie? Life is beautiful. Be part of it!

dsc09358-edit-edit-copy footer-1

De oude Citroëngarage

De locatie is simpelweg fantastische. De oude Citroëngarage in Amsterdam Zuid. Het is dan ook niet zomaar dat de bar vernoemd is naar de overgrootvader van de oprichten van Citroën: The Lemonman. Deze geboren en getogen Amsterdammer was fruithandelaar van beroep, en zo kreeg hij in de volksmond de naam ‘Limoenman’. In deze bar kun je genieten van een breed scala aan citrus en citroencocktails en -dranken (denk bijvoorbeeld aan huisgemaakte citroenjenever, yum). Zowel Haya en chef Boaz Peled zijn ervan overtuigd dat koken en het delen van eten mensen verbindt en betekenis toevoegt. De open keuken midden in het restaurant vind ik goed aansluiten bij dit denkbeeld. Iedereen wordt betrokken, de sfeer is informeel en niets gebeurt achter de schermen. Daarbij wordt het menu family-style geserveerd en dit nodigt uit om alle gerechten te delen.

Een kleine indruk van de gerechten? Aanschouw:

25hours-hotel-bikini-berlin-neni-food-5-mittel-quer(1) b61efcdfe22e3c8c47f85f94a8520d5f dsc03091(1)

Ook zelf aan de slag?

Kun je niet genoeg krijgen van deze overheerlijke gerechten dan kun je ook zelf je handen uit de mouwen steken. ‘NENI’s Tel Aviv‘ is namelijk nu verkrijgbaar en schetst een levendig portret van de bruisende stad, Tel Aviv, gezien door de ogen van haar inwoners. De recepten zijn aangevuld met gerechten van lokale koks en liefhebbers van goed eten. Recepten die het bijzondere karakter van de stad weerspiegelen. In dit meest recente boek van de NENI familie worden sfeervolle foto’s, boeiende verhalen en typische streekgerechten tot leven gebracht.

Neni Amsterdam

Geniet, deel en ervaar Tel Aviv in eigen land!

NENI, Stadionplein 8 in Amsterdam