Nepal het geboorteland van Boeddha, biedt een fascinerende mix van prachtige bergland-schappen, majestueuze Himalayapieken, imposante jungle, eeuwenoude tempels en historische koningssteden. De Tibetaanse gebedsvlaggetjes wapperen overal vrolijk in de wind en kleuren het leven van de Nepalezen.

photo-1485967249725-2d0b975fa8a2

Kathmandu

De hoofdstad Kathmandu is een fascinerende stad in de vallei. Je komt overal stoepa’s, tempels, pagodes en andere heiligdommen tegen. Rond Durbar Square, het middelpunt van de stad, vind je onder meer het koninklijk paleis Hanuman Dhoka, de Talejutempel en het huis van Kumari, de levende godin.

Een van de leukste activiteiten in Kathmandu is mensen kijken. Loop door de smalle straatjes en bekijk hoe de mensen hier wonen, leven, werken. Van mensen in prachtige gekleurde kleding tot mensen die op straat leven. Van mensen die hun groente proberen te verkopen tot mensen die tijgerbalsem verkopen. Kijk om je heen en geniet. Dit is het leven in Nepal.

photo-1524652156139-d4005e60449c

Pelgrimsoord Lumbini

Lumbini is één van de vier belangrijkste pelgrimsplaatsen gerelateerd aan het leven van Boeddha. De plaats staat sinds 1997 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Omdat het een belangrijke bedevaartsplaats is voor boeddhisten wereldwijd zijn er veel verschillende boeddhistische elementen uit verschillende landen te vinden. O.a. een Chinees boeddhistische tempel, een Birmese pagode en bij de bodhiboom hangen Tibetaanse gebedsvlaggen en Koreaans boeddhistische lampionnen.

Chitwan national park

Heb jij plannen om een reis te maken naar Nepal en ben je verzot op dieren? Dan moet je echt een bezoek brengen aan Chitwan National Park. Chitwan is het oudste nationale park van Nepal en staat sinds 1984 op de Unesco Werelderfgoed lijst. Er komen in dit park veel verschillende diersoorten voor, waaronder luipaarden, beren, olifanten en de Bengaalse tijger. Tevens leeft er de Aziatische neushoorn en met meer dan 600 dieren in het wild, is Chitwan National Park Nepal dé plek in Azië om deze dieren in het wild te zien.

photo-1534215782964-d58601aa091c

Pokhara – Phewa Tal

Pokhara is prachtig gelegen aan de oevers van een spiegelend meer: Phewa Tal. Phewa Tal is het op een na grootste meer van Nepal en en wordt omringd door een dicht bos en witte bergtoppen. Op een heldere dag zie je de Himalaya weerspiegeld in het rimpelloze water en de uitzichten zijn geweldig. Maak te voet een rondje om het water of huur een fiets om de omgeving te verkennen. Onderweg kom je apen en vogels tegen, en om de ervaring compleet te maken kun je met een roeiboot naar de overkant van het water peddelen.

Bhaktapur

Bakthapur is een stad gelegen in het midden van Nepal en telt ongeveer 75.000 inwoners. Het is een oude stad waar ooit de Newah hebben gewoond, een inheems volk uit Nepal. Bhaktapur is de hoofdstad van het gelijknamige district en de derde grootste stad in de Kathmandu vallei. De stad heeft een rijke cultuur en is opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Je vindt er namelijk vele tempels en houten, metalen en stenen kunstwerken. De mensen die graag cultuur willen snuiven tijdens een bezoek aan Nepal, zijn in Bhaktapur op het juiste adres.

photo-1516946234661-51230cd6176a

Lees ook: Sri Lanka – een prachtig land voor een mooie rondreis