Heb je wel eens ruzie gehad met je lief voordat er mensen op bezoek zouden komen of jullie de deur uit moesten? Of misschien heb je wel hard zitten huilen bij een zielige film. Wanneer we eens goed hebben gehuild hebben we rode en dikke ogen en daar zitten we eigenlijk niet op te wachten. Gelukkig kun je er iets aan doen!

Huilen
Photo by Asdrubal luna

Alhoewel een potje huilen soms erg kan opluchten, zorgt het er wel voor dat we er daarna slecht en moe uitzien. Wil jij liever niet dat de hele wereld ziet dat je net gehuild hebt? Dan zijn hier een aantal tips die jou van je rode ogen af kunnen helpen.

1. Ijsklontjes

Vooral wanneer jij een gevoelige huid hebt kan je huid vervelend aanvoelen na het huilen. Koel je huid met bijvoorbeeld ijsklontjes. Leg de ijsklontjes niet direct op je ogen maar wikkel ze bijvoorbeeld in een theedoek. Door de kou trekken de bloedvaten in je oog samen waardoor het rode en dikke ogen verminderd.

2. Theezakjes

Cafeïne zorgt ervoor dat vocht wordt afgedreven. Leg een afgekoeld theezakje (zwarte- en groente thee zijn het meest effectief) op je ogen. Zorg er wel voor dat je de zakjes eerst goed uitknijpt voor je ze op je ogen legt.

3. Masseren

Moet je snel weg en heb je daarom geen tijd om de bovenstaande punten uit te voeren? Maak dan met je vingers een tikkende beweging onder je ogen. Ga van de binnenkant van je oog naar buiten. Door je ogen te masseren stimuleer je het lymfesysteem dat afvalstoffen en vocht afvoert.

4. Make-up

Lukken alle bovenstaande tips niet? Smeer dan concealer of foundation onder je oog en verdeel het geleidelijk over je ogen met een goed sponsje. Het rood om je ogen trekt gelukkig vanzelf weer weg. Vergeet vooral je mascara niet op je ogen een open look te geven.

Lees ook: Huilen is geen zwakte maar juist gezond