Veel gezinnen en vriendengroepen hebben het goed geregeld: ze delen onderling hun accounts van streamingsdiensten als Netflix, Videoland en Disney+. Zo kunnen meerdere mensen genieten van één abonnement. Want sharing is caring toch? Netflix lijkt er nu een stokje voor te gaan steken. Kunnen we binnenkort ons account dan echt niet meer met andere mensen delen?

@Pinterest
@Pinterest

Gebruikerstest

De website Gammawire kwam erachter dat er momenteel bij Netflix een test gaande is waarbij een aantal gebruikers van de streamingsdienst gevraagd wordt om een speciale verificatiecode in te vullen voordat ze kunnen beginnen met streamen. De officiële eigenaar van het account zal de code via een sms’je of email binnen krijgen. Je zal de eigenaar van het account dus moeten vragen om de code. Oftewel, de tijd van stiekem via het account van je ex bingen is voorbij.

De reacties op deze test zijn zoals je al verwacht niet erg positief. Veel mensen zitten er niet op te wachten om elke keer dat ze een film of serie willen kijken, een appje te moeten sturen naar de beheerder van het account. Erg handig is het dus niet!

Password sharing

De reden dat Netflix is begonnen met deze test is het probleem van password sharing. Nou lijkt het natuurlijk heel onschuldig om onder familieleden of vrienden accounts van streamingdiensten te delen, het gaat toch vaak in tegen de algemene voorwaarden. Bij Netflix is het bijvoorbeeld niet toegestaan om het account buiten het gezin te delen. Het probleem ligt echter vooral bij het grootschalige delen van inloggegevens op social media. Gebruikers delen dan hun inloggegevens met mensen die ze niet persoonlijk kennen. Het vragen om een verificatiecode zou dit tegen moeten gaan. Of Netflix daadwerkelijk voortaan een verificatiecode zal vragen, is nog niet duidelijk. Let’s enjoy it while we can!

Kan jij nog wel een Netflix tip gebruiken? Klik dan hier!