Datingshows: we hebben er een heleboel van, maar deze is next level. Geen plannen op Valentijnsdag? Nu wel. Op 14 februari kwam er namelijk een nieuwe datingshow op Netflix: Perfect Match. Enne, het wordt de meest heftige datingshow aller tijden. Waarom? Wij leggen het je uit.

Perfect Match Netflix datingshow
Bron: Netflix

Bekende gezichten

Laat je crush met Valentijnsdag maar zitten, die dag is toch zo overrated. Het is tijd om op die dag iets nuttigs te doen: Perfect Match kijken. Voor de cast hoefde Netflix niet ver te zoeken, ze verzamelden namelijk oud-kandidaten uit eerdere programma’s. Deelnemers uit Love is Blind, Twentysomethings, Selling Tampa, The Ultimatum, Too Hot To Handle, The Circle, Sexy Beasts en The Mole zullen hieraan meedoen. Dat wordt nog wat…

Wie er meedoen? Dat is een behoorlijke lijst, maar de meest bekende deelnemers zijn toch wel Bartise Bowden (Love Is Blind seizoen 3), Chase DeMoor (Too Hot To Handle seizoen 2), Chloe Veitch (Too Hot To Handle seizoen 1), Diamond Jack (Love Is Blind seizoen 1), Damian Powers (Love Is Blind seizoen 1), Francesca Farago (Too Hot To Handle seizoen 1), Georgia Hassarati (Too Hot To Handle seizoen 3), Shayne Jansen (Love Is Blind seizoen 2) en Lauren ‘LC’ Chamblin (Love Is Blind seizoen 1).

Perfect Match

Allemaal leuk en aardig, maar wat is het concept van deze nieuwe datingserie? Aan de deelnemers om relaties creëren, andere relaties kapot te maken en ondertussen de matchmaker spelen. Lekker duidelijk is het niet, maar het idee dat elk koppel moet laten zien dat zij de sterkste relatie op aan het bouwen zijn. Netflix is maar al te onduidelijk, maar als we de trailer mogen geloven wordt dit wel een drama-serie.

De streamingservice omschrijft het zelf als “de ultieme datingwedstrijd”. Het seizoen krijgt in totaal twaalf afleveringen van een uur: de eerste vier zijn op 14 februari gedropt (yeay), de volgende vier op 21 februari en de laatste vier op 28 februari. Wij hebben in ieder geval héél veel zin in deze nieuwe datingshow. We verwachten een hoop liefde én drama.